BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Irak sınırında hareketlilik

Irak sınırından 3 km içeriye hava ve kara operasyonu düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetleri, bu sabah Irak sınırına çok sayıda asker sevk etti.

Abone ol

Şırnak'ın Uludere ilçesi kırsalında bir grup teröristle yaşanan sıcak çatışmayla birlikte Irak sınırından 3 km içeriye hava ve kara operasyonu düzenleyen Türk Silahlı Kuvvetleri, bu sabah Irak sınırına çok sayıda asker sevk etti.

Türkiye'nin Irak sınırında askeri hareketlilik devam ediyor. Bölgede yaşanan sıcak çatışmaların ardından bugün Irak sınırına sıfır noktada bulunan Şırnak'ın Silopi ilçesine çok sayıda özel eğitimli komando sevk edildi. Terör örgütü PKK'nın askeri araçlara yönelik uzaktan kumandalı mayınla saldırılarına karşı çok sayıda jammer aracının konvoya eşlik ettiği görülürken, jammer araçlarının fazlalığı dikkat çekti. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı sevkıyata 3 adet zırhlı araçta eşlik etti. Tansiyonun yüksek olduğu sınıra yapılan sevkıyat, yeni bir sınır ötesi operasyon sinyali olarak değerlendirildi.

2007 yılı Ekim ayında TBMM'den geçen tezkereden alınan yetkiye dayanarak 21 Şubat 2008 tarihinde Irak'ın kuzeyine sınır ötesi "Güneş Operasyonu" gerçekleştirilmişti.