BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Altay'da Kaleci Cenk imza attı

Altay yönetimi, dış transferde ikinci imzayı, son üç sezonda üç şampiyonluk yaşayan Bucasporlu Cenk Tekelioğlu'na attırırdı.

Abone ol

Altay'da 9 Haziran'daki genel kurulla göreve gelen ve takımın başına Teknik Direktör Ercan Ertemçöz'ü getiren yönetim kurulu, Bucaspor kalecisi Cenk Tekelioğlu'yla da sözleşme imzaladı. Bucaspor formasıyla son iki sezonda iki şampiyonluk yaşayan Cenk Tekelioğlu'yla Vali Kutlu Aktaş Tesisleri'nde bir araya gelen Transfer Komitesi üyeleri Başkan Ahmet Taşpınar ile Fikret Kar, Eyüp Necimoğlu, Tamer Kanböre, Barış Vatansever ve Alex Padulano, tecrübeli file bekçisiyle iki yıllık sözleşme imzaladı.

Transfer Komitesi Üyesi Fikret Kar, Cenk Tekelioğlu'nun Sarıyer, Eskişehirspor ve Bucaspor formalarıyla Turkcell Süper Lig'e yükselme sevinci yaşadığını hatırlatarak, "Cenk, futbol kariyerinde 5 şampiyonluk kupası kaldıran, tecrübeli bir file bekçisi. Kendisi Altay forması giyebilmek, unutulmaz kariyerini kulübümüzde noktalamak adına her açıdan çok büyük bir özveri gösterdi. Cenk, Tahir'in ayrılmasından sonra özlemini çektiğimiz ağabey futbolcu eksikliğini dolduracak önemli bir isimdir" dedi. Kaleci Cenk ise 2005-2006 sezonunda yarım bıraktığı işi tamamlamak için Altay'a geri döndüğünü söyleyerek, "Altay, her zaman için futbol kariyerimdeki önemli takımların başında yer aldı. Futbolu hep bu kulüpte noktalamak istiyordum. 2005-2006 sezonundaki ayrılıktan sonra yeniden döndüğüm için çok mutluyum. Buradan, sözleşmem devam etmesine rağmen bonservisimi bedelsiz veren Bucaspor Başkanı Mehmet Bektur'a da çok teşekkür ederim" diye konuştu.