BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Irak hükümetinde ilk fire

Irak Başbakanı İbrahim Caferi’nin yeni hükümeti, meclisten güvenoyu aldıktan bir kaç saat sonra ilk firesini verdi.

Abone ol

Irak'ta, İnsan Hakları Bakanlığı’nı getirilen Sunni Haşim Abdürrahman El Şibli, bakanlıktan istifa ettiğini açıkladı.

El Şibli, “bu dönemde İnsan Hakları Bakanlığı’nı kabul edemem. ret edeceğim” dedi.

Irak'ta daha önce vekaleten atamalar yapılan beş bakanlıkla, boşta kalan bir başbakan yardımcılığına getirilecek isimler bugün Irak meclisinden onay aldı. Bir başbakan yardımcılığı ise hala boşta bekliyor.

Irak meclisinde bugün yapılan oylamaya katılan 155 milletvekilinden 112'si Başbakan İbrahim Caferi'nin yaptığı atamaları onayladı. Caferi'nin vekaleten yürüttüğü Savunma Bakanlığına Sunni Sadun El Duleymi atandı.

Petrol bakanlığına Şii İbrahim Bahr El Ulum getirilirken, İnsan Hakları Bakanlığına Sunni Haşim Abdürrahman El Şibli, Elektrik Bakanlığına Şii Mihsin Şlaş, Endüstri Bakanlığına da yine Sünni Usame El Necafi atandı.

Zebari, Ürdün'den yardım bekliyor

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari de, Ürdün'ün, Irak'taki Sünnilerin siyasi katılımlarının artmasında etkili olabileceğini söyledi.

Irak Devlet Başkanı Celal Talabani ile birlikte ziyaret için Ürdün'de bulunan Zebari, Ürdünlü terörist Ebu Musab Zerkavi dahil olmak üzere Irak'ta ABD karşıtı militanlarla mücadelede daha geniş işbirliği çağrısında bulundu.

Zebari ''Her gün ölüm ve terörizm sorunuyla karşı karşıyayız. Militan örgütlerin bu atmosferden faydalandığını düşünüyorum'' dedi.

Kaynak: