BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Cenin teşhirine soruşturma

Sağlık Bakanlığı, İzmir’deki yediz bebeklerin ölümü ve özel hastanenin bebeklerin görüntülerini yansıtma şekliyle ilgili soruşturma başlattı. İşte ayrıntılar...

Abone ol

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ da, “Kuşkusuz bizim içinde bu tür hassasiyetler çok önemlidir” dedi.

Sağlık Bakanlığı, İzmir’deki yediz bebeklerin ölümü ve özel hastanenin bebeklerin görüntülerini yansıtma şekliyle ilgili soruşturma başlattı. Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, soruşturma sonuçlarına göre gerekli işlemlerin yapılacağı ve sonuçlarla ilgili kamuoyunun bilgilendirileceği kaydedildi.

Açıklamada, bebeklerin görüntülerinin yayınlanmasıyla ilgili de RTÜK’e başvuru yapılacağı bildirildi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ da, “Kuşkusuz bizim içinde bu tür hassasiyetler çok önemlidir” dedi.

Haftalardır gündemden düşmeyen ve bilim dünyasında, tartışmalara neden olan yediz bebekler, dün 19’uncu haftalarında yaşamlarını yitirmişti. Anne Sibel Deniz’in doktoru Özer Gürbüz’ün, ceninleri hastanenin adıyla birlikte teşhir etmesi ise kamuoyunda tepki topladı.

Kaynak: