BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.442,22
HABER /  GÜNCEL

İnternetten daha fazla yararlanılacak

Grup temelli açık projelere ev sahipliği yapan Eclipse Foundation’ndan bir yenilik daha. Web Tools Platform (WTP), sayesinde internette iş yapanlar daha fazla verim ala

Abone ol

Grup temelli açık projelere ev sahipliği yapan Eclipse Foundation’ın önemli atılımlarından biri olan Web Tools Platform (WTP), İnternet üzerinde iş yapmanın kolay yolunu gösteriyor. Tüm İnternet temelli teknolojileri birleştirebilen ilk ve tek ortam olan WTP, 2005’in Ağustos’unda kullanıma sunulacak.

Web Tools Platform projesi, İnternet uygulamaları geliştirme kolaylığı sağlamasının yanı sıra, emek yoğun işlerdeki çalışma sürecini hızlandırıyor.

Temelde iki farklı amaca hizmet etmek üzere geliştirilen proje, hem WTP'yi baz olarak alarak kendi uygulamasını geliştirmek isteyen son kullanıcıların ve WTP'nin üzerine yeni kodlar ekleyerek yeni bir yapı inşa etmek isteyenlerin işini kolaylaştırıyor.

Program geliştiricilerin çalışma ortamlarını özgürleştiren WTP projesi, İnternet uygulamaları alanında yeni bir dönemin başlangıcı olacak. Java Standard Tools ve Web Standard Tools olmak üzere iki ayrı grubun çalışmalarıyla geliştirilen WTP projesinde, 150’yi aşkın geliştirici (developer) görev aldı. Java Standard Tools çalışma grubunun liderliği bir Türk girişimci olan Dr. Naci Dai’nin yönetiminde, eteration üstlendi.

Öte yandan, kurduğu İnternet temelli destek sistemiyle, gerek bireyler, gerekse kurumlar bazındaki WTP kullanıcılarını destekleyecek olan eteration, Kurumsal WTP Destek Paketi’ni de ObjectWeb Lomboz projesi kapsamında yakında pazara sunmayı hedefliyor.

Açık yazılımın gücüne dayalı Web Tools Platform Projesi ile eteration, IBM, BEA gibi dünyanın tanınmış teknoloji şirketlerinin bulunduğu bir platformun liderliğini yapıyor.

Kaynak: