BIST 10.083
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.438,51
HABER /  GÜNCEL

Ferrari'nin yeni adresi Tofaş oldu

Dünyanın en zarif ve en hızlı otomobillerinin başında gelen Ferrari'yi almak için kesenin ağzını açmak gerekiyor. 400 bin Euro'luk araç, Tofaş'ın sorumluluğunda...

Abone ol

Dünyaca ünlü otomobil markaları Ferrari ve Maserati, Türkiye’de artık Tofaş’ın sahip olduğu FerMas Oto Ticaret A.Ş. tarafından satışa sunulacak. İstanbul Kuruçeşme’de açılacak olan showroom daha faaliyet geçmeden şirket 5 adetlik otomobil satışı yaptı. FerMas’ın Ferrari ve Maserati otomobilleri ithal edip satacağı ve satış sonrası servis hizmetlerini sağlayacağı belirtildi.

Toplamda 2 milyon Euro’luk yatırımla İstanbul’un en özgün yerlerinden biri olan Kuruçeşme’de 800 metrekarelik showroomun yanı sıra Maslak’ta 900 metrekarelik bir alan da servis hizmeti için hazırlandı. 13 Temmuz’da düzenlenen basın toplantısında konuşan FerMas Genel Müdürü Orhan Ülgür, servis hizmeti çalışmalarını tamamladıklarını, satış hizmetlerine ise Ağustos ayında Kuruçeşme’de açılacak showroomda başlayacaklarını söyledi. Resmi satış fiyatlarının önümüzdeki günlerde belirleneceğini söyleyen Ülgür, Maserati modellerinin anahtar teslim satış fiyatının 160 ile 170 bin Euro arasında olacağını, Ferrari’de ise bu rakamın 268 bin Euro’dan başlayıp 400 bin Euro’ya kadar çıkacağını kaydetti.

ŞİMDİDEN 5 ADETLİK SATIŞ

Yıl sonu satış hedefleri konusunda da açıklamalarda bulunan Ülgür, ‘Yeni bir organizasyonuz, yeni başlıyoruz. Daha satış alanımız açılmadan, yani yerimiz yurdumuz belli olmadan 5 aracın parasını aldık, 4 aracın da kaparosunu bekliyoruz. 21 eski Ferrari müşterisi ise bu yıl içinde sırada bekliyor. Maserati’nin de aday müşterisi var’ diye konuştu.

İkinci el otomobil satışı üzerinde çalışma yaptıklarını söyleyen Ülgür, ‘Bundan sonra ikinci elin ayrı bir kurumsal çerçeve altında değerlendirilmesi planlandı. Bu çerçevede garantili ikinci el otomobil satışı yapmayı planlıyoruz’ dedi. Ülgür, distribütör dışında yapılan satışlarla (greymarket) mücadele konusunda ise ‘Finansmanla ilgili bazı çalışmalarımız var, tüketicileri rahatlatacak çalışmalar yapıyoruz. İyi bir organizasyon yapacağımızı düşünüyorum’ açıklamasında bulundu.

Zeytinoğlu bırakmış Sabancı ilgilenmişti

Yaklaşık 10 yıl boyunca Ferrari ve Maserati’nin distribütörlüğünü yapan Zeytinoğlu Otomotiv ile İtalyan üreticinin yolları 2004’ün Eylül ayında ayrılmıştı. Bunun üzerine otomotiv kulislerinde Ferrari ve Maserati’nin Türkiye distribütörlüğü için F&B Otomotiv’in sahibi merhum Mehmet Sabancı’nın ilgilendiği konuşulmuştu. Geçen yıl Kasım ayında Londra’da geçirdiği kalp krizi nedeniyle 41 yaşında hayatını kaybeden Sabancı, Ferrari ve Maserati markalarının temsilciliği almaya en yakın aday gösterilmişti.

Kaynak: www.hurriyetim.com.tr