BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İnternette her 4 kadından biri...

İnternetin hayatımızın büyük bir bölümünü kaplaması ile faydaları kadar bizlere belirli sorunlar çıkarır oldu.

Abone ol

İnternet dünyasında istediğimiz hemen hemen her kişiye ulaşmak mümkünken bu olumlu özelliği maalesef kötü niyetli kullanımla kişilerin sayısı azımsanmayacak seviyede.

Sağlıklı iletişim ve ilişkiler kurmak yerine sanal ortamdan duygularını tatmin etmek isteyen kişilerin sayısı her geçen gün artarken Pew araştırma merkezinin yaptığı bir araştırma gerçekleri bir kez daha ortaya koydu.

Veriler Korkutucu

2 Bin 849 internet kullanıcısı üzerinde yapılan araştırma sonuçları maalesef bizleri şaşırtan rakamlarla sonuçlanmadı. 2 Bin 849 kişi üzerinde yapılan “Online Harrasment” yani Çervimiçi Taciz temalı araştırmada 18 yaş ve üstü kişiler değerlendirme alınırken 18-24 yaş arasındaki kadınların %25’inin cinsel tacize maruz kaldığı %26’sının gizlice takip edildiği yaklaşık %50’sisin de aşağılayıcı ifadelere maruz kaldığı ortaya çıkarıldı.

Yapılan araştırma çerçevesinde yukarıda altı çizilen yüzdelerin büyük bir çoğunluğunun sosyal medya üzerinden gerçekleştiği saptanırken son dönemde mobil uygulamalar ile de taciz sayısının arttığına değinildi.

Nasıl Önlem Alınabilir?

Uzmanların yaşanan bu durumun önüne geçilmesi yönündeki tavsiyeleri ise sizi rahatsız eden kişilerin “Blok” lanması veya kullandığınız sosyal medya platformu veya uygulamanın yönetici paneline şikayet edilmesi yönünde oldu. Tüm bunların yanında yaşanan tacizlerin son 3 yılda mahkemelere taşınması ise her ne kadar şu anlık taciz yüzdesini düşürmese de ilerleyen süreçte bu sayının azalmasına etkisi olacağı belirtildi.

İnternette 113 yaşında bir kadının başına gelen o ilginç olayı öğrenmek için