BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

İnternethaberin haberlerini tartıştılar

İnternethaber'in yazdığı TBMM'deki iki ayrı konu ile ilgili haberler; TBMM Başkanı tarafından soruşturuluyor.

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER


ANKARA- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bütçe Kanun Tasarısı üzerine görüşmeler sırasında TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, İnternethaber'in ilk kez kamuoyuna duyurduğu iki ayrı skandalla ilgili soruşturma yaptırdığını açıkladı.

TBMM Bütçesi ile ilgili yapılan görüşmeler sırasında, muhalefet milletvekilleri TBMM ile ilgili son günlerde yazılan haberlerimize atıfta bulunarak, "Meclis'in bu tür olaylar ve yolsuzluklarla anılmaması gerektiğini" belirttiler.

Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ise konuşmasında; "Evet. Kesinlikle anılmamalı. Ben bu konularda en az sizin kadar hassasım. İki konuda da inceleme yaptırıyorum. Soruşturma sürüyor" dedi.

Söz konusu iki ayrı haberi de İnternethaber yazmıştı. TBMM'de taşeron olarak görev yapan temizlik firmasında çalışanlar üzerinde bazı görevlilerin nüfuz baskısı, TBMM bürokratlarının bazılarının oğul ve yeğenlerinin burada görevlendirildiğine ilişkin haber Meclis'te büyük yankı uyandırmıştı.

Ayrıca Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir Meclis başkanını odasına alınan bir eşya nedeniyle tartışma çıkması ve bu konunun soruşturulmasına ilişkin ikinci bir haber de yine İnternethaber Ankara Bürosu tarafından ilk kez kamuoyuna duyurulmuştu. ABD Başkanı Obama'nın ziyareti sırasında Başkanlık makam odasına alınan iki halı ile ilgili ihale yasasına aykırı işlem yapıldığı iddiasını içeren konu da TBMM Başkanlığı tarafından soruşturma konusu yapılmıştı.

TBMM'nin olumsuz haberlere konu olmaması için temennilerini belirten Milletvekilleri ile aynı hassasiyeti taşıdığını belirten Mehmet Ali Şahin'in, soruşturmalar tamamlandığında kamuoyuna açıklama yapması ve sorumlular hakkında işlem yapması bekleniyor.