BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Sağlık Bakanı savunmaya çekildi

Başbakan'ın aşı olmayacağını açıklamasından sonra Sağlık Bakanı savunmaya geçti

Abone ol

İNTTERNETHABER
ANKARA- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, daha önce "Başbakan aşı olacak" şeklinde bir açıklama yapmadığını söyledi, "Sayın Başbakanımız, Pandemi Bilim Kurulu’nca belirlenen aşılanması gereken risk grubunda değildir" denildi.

Akdağ TRT muhabirinin sorusu üzerine verdiği yanıtın ses kaydını dağıtarak kendini haklı göstermeye çalıştı.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Sayın Bakanımızın H1N1 aşısı yaptırması sırasında kendisine sorulan bir soruya verdiği cevap üzerinden çeşitli spekülasyonlar yapıldığı görülmektedir" denilerek satır satır ses kaydı deşifresi yayınlandı:

“TRT Muhabirinin Sorusu: Peki efendim... Cumhurbaşkanına, Başbakana, Bakanlar Kuruluna, diğer milletvekillerine önerdiniz mi aşı olunmasını… Cumhurbaşkanına, Başbakan Sn. Erdoğan’a önerdiniz mi?

Sn. Bakan’ın Cevabı: Şimdi bilimsel kurullarımızın sıralamasına göre aşıları yapacağız. Benim önerimle kimseye aşı yapılmıyor. Bir de tabii…Yaşı 55-60 yaşın üstünde olan insanların biraz daha virüse karşı korumalı olduğu kabul ediliyor. Ancak siyasetçilerin ve benzeri toplumla yakın ilişki kuran insanların bir özelliği de şu: Virüsü yayma konusunda tabii ki onların daha da dikkatli olması lazım. Bir siyasetçi yerine göre günde 300-500 insanla, 1000 insanla bile el sıkışabilir. Normal bir kişiye göre çok daha fazla kişiyle temas edildiği için yani hem kendini koruması hem diğerlerini koruması açısından gerekli tedbirlere riayet etmesi lazım. Aşı konusu gene bilimsel kurullarımızın sıralamasına göre olacak.”

Bu cevaptan da anlaşılacağı gibi Sayın Bakan’ın "Sayın Başbakanımız da aşı olacak" şeklinde bir ifadesi olmamıştır. Sayın Başbakanımız, Pandemi Bilim Kurulu’nca belirlenen aşılanması gereken risk grubunda değildir. Aşı uygulamaları konusunda Pandemi Bilim Kurulu'nun belirlediği risk gruplarına, yine belirlenen takvime göre aşılamalar yapılacaktır.