BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İnternet kullanıcılarına güvenlik uyarısı

Bilişim teknolojinin patlama yaşadığı bugünlerde güvenlik de önemli bir konu haline geldi. Bilişim teknolojilerini kullanırken güvenlik için nelere dikkat etmeliyiz? İşte cevabı:

Abone ol

ShiftDelete.Net'in haberine göre neredeyse hayatımızın merkezi haline gelen bilişim teknolojileri, beraberinde bazı güvenlik sorunlarını da getiriyor.

Doğru ve dikkatli kullanılmadığında çeşitli zararlara sebep olan bu teknolojiler için alacağınız küçük güvenlik önlemleri sizi olası sorunlardan koruyacaktır.

İşte güvenlik şirketi Kaspersky Lab'ın kullanıcılar için hazırladığı güvenlik ipuçları:

Sosyal ağları güvenle kullanın

Facebook ya da diğer sosyal ağlarda, paylaştığınız kişisel bilgilerinize dikkat etmelisiniz. Diğer kullanıcıların neleri görebildiğini kontrol edin ve kendinizle ilgili verdiğiniz bilgilerde seçici olun. Sosyal ağlar, örneğin telefon numaralarının, paylaşılabileceği yerler değildir. Her zaman şunu unutmayın ki detaylar kendi başına zararsız olabilir ancak birlikte pek çok konudaki bilgiyi açığa çıkarabilir.

Güvenliğinizi göz önünde bulundurun

Güvenlik yazılımının amacı BT tehditlerine karşı etkili bir koruma sağlamaktır. Bununla beraber, kullanıcıların güvenliklerine sürekli olarak dikkat etmeleri önemlidir.

Güvenli online alışveriş

Hassas verileri gönderirken mutlaka şifreli bir bağlantı kullanmanız gerekir. Bu internet adresi başında "https" olarak görüntülenir. Amazon ya da PayPal hesap detaylarınızı doğrulamanızı isteyen e-postalar, verilerinizi çalmaya yönelik saldırılardır.