BIST 10.657
DOLAR 32,11
EURO 34,90
ALTIN 2.429,45
HABER /  GÜNCEL

İnternet Haber ne dediyse çıktı!

Seçimden bir gün sonra o tabloyu yeniden gözden geçirdik. Biz ne yazdıysak aynısı oldu. Bir ilçe hariç..

Abone ol

Parametre'nin araştırmasını sayfasında yayınlayan İnternet Haber, anket sonuçlarına alışan ve yüzdelik rakamları görmek isteyen bazı okurlarımız tarafından tepki görmüştü. Oysa özellikle vurguladığımız bir gerçek vardı. "Bu bir araştırma sonucu, anket değil" demiştik. Bazı okurlarımız ise, "Bu sonuçları bir yere kaydediyoruz. Seçim sonrası görüşeceğiz" demişti.

Şimdi o listeyi yeniden açalım ve karşılaştıralım.. İnternet Haber, yüzde 5 yanılma payını hesap ederek yayınladığı araştırmada banko dediği adayların hemen hepsinde kazandı.

İşte Parametre Araştırma Şirketi'nin İnternethaber için hazırladığı araştırma sonuçları, işte kazananlar:

İstanbul Büyükşehir: Kadir Topbaş banko kazanacak, 10 puanın üzerinde fark var dedik. Topbaş bir o kadar farkla kazandı.

Adalar: ANAP'lı Coşkun Özden banko kazanacak dedik, kazandı.

Avcılar: CHP'li Mustafa Değirmenci ile AK Partili İbrahim Bıçakçı çekişiyor dedik, Değirmenci önde gidiyor dedik, 10 puanın altında bir farkla kazandı.

Bağcılar: Bağcılar'da AK Partili Feyzullah Kıyıklık için bank kazanacak dedik, 10 puanın üzerinde bir farkla kazandı..

Bahçelievler: Bahçelievler'de AK Parti'nin adayı Osman Develioğlu için, banko kazanacak dedik, 10 puanın üzerinde bir farkla kazandı..

Bakırköy: Bakırköy'de Ateş Ünal Erzen (CHP) büyük farkla kazanacak dedik, büyük farkla kazandı.

Bayrampaşa: Bayrampaşa'da AK Parti'nin adayı
Hüseyin Bürge açıkladığımız gibi yüzde 10'un üzerinde bir farkla kazandı.

Beşiktaş: Beşiktaş'ta CHP'nin adayı İsmail Ünal'ın 5 puanın üzerinde bir farkla önde gittiğini, AK Partili Şahin Özer'in kendisini takip ettiğini söyledik, İsmail Ünal, yaklaşık 8 puanlık bir farkla kazandı.

Beykoz: Beykoz'da AK Parti'nin adayı Muharrem Ergül banko kazanacak dedik, sonuç aynen çıktı..

Beyoğlu: Beyoğlu'nda AK Parti'nin adayı Ahmet Misbah Demircan'ın banko kazanacağını söyledik, Demircan büyük fark atarak koltuğa oturdu.

Büyükçekmece: Büyükçekmece'de AK Parti, ANAP ve CHP'li adayların kıyasıya çekiştiğini yazdık, ANAP'ın adayı kılpayı seçimi kazandı.

Çatalca: Çatalca'da ANAP'ın adayı İsmail İp'in banko kazanacağını söyledik, İp büyük oy farkıyla kazandı.

Eminönü: Eminönü'nde AK Parti'nin adayı Nevzat Er'in banko kazanacağını iddia ettik, Er, 12 puana yakın bir farkla seçimi kazandı.

Esenler: Esenler'de AK Parti'nin adayı Mehmet Öcalan'ın banko kazanacağını iddia ettik, Öcalan büyük oy farkıyla koltuğa oturdu.

Eyüp: Eyüp'de AK Parti'nin adayı Ahmet Genç'in banko kazanacağını yazdık, Genç, aldığı oylarla bizi haksız çıkarmadı..

Fatih: Fatih'te AK Parti'nin adayı Mustafa Demir, iddia ettiğimiz gibi banko ve büyük oy farkıyla yarışı önde tamamladı.

Gaziosmanpaşa: Gaziosmanpaşa'da AK Parti'nin adayı Erhan Erol'un oy patlaması yaparak seçimi kazanacağını iddia ettiğimizde büyük tepki aldık. Ama bugünkü sonuç bizi haklı çıkarıyor. Erol, yüzde 52 oy aldı.

Güngören: Güngören'de AK parti'nin adayı Yücel Kahraman'ın rakibinin olmadığını ve seçimi banko kazanacağını yazdık, dediğimiz aynen çıktı.

Kadıköy: Kadıköy'de CHP'nin adayı Selami Öztürk'ün kalesini teslim etmeyeceğini, AK parti'nin adayı Ümit Özerol'un ikinci sırada yer aldığını belirttik. Özerol Selami Öztürk'ü ilk başlarda zorladı ama sonra havluyu attı.

Kağıthane: Kağıthane'de Saadet Partili Arif Calban ile AK Partili Fazlı Kılıç'ın kıyasıya çekişeceğini yazdık, Kılıç gelen son oylarla Calban'ı geride bıraktı.

Kartal: Kartal'da AK Parti'nin adayı Arif Dağlar'ın büyük oy farkı ile kazanacağını yazdık, Dağlar büyük oy farkıyla koltuğa oturdu.

Küçükçekmece: Küçükçekmece'de AK Parti'nin adayı Aziz Yeniay için, banko kazanacak diye yazdık. Yeniay büyük farkla yarışı önde tamamladı.

Maltepe: ANAP'ın kalesi olarak görünen Maltepe'de AK parti'nin adayı Fikri Köse'nin kazanacağını yazdık, Köse yarışı farklı kazandı..

Pendik: Pendik'te AK parti'nin adayı Belediye Başkanı Erol Kaya'nın rakip tanımadığını yazdık. Kaya büyük oy farkıyla güven tazeledi..

Sarıyer: Sarıyer'de AK parti'nin adayı Yusuf Tülün ile ANAP'ın adayı Sedat Özsoy'un çekişeceğini yazdık. Tülün yarışı önde tamamladı.

Silivri: Silivri'de AK Parti'nin adayı Hüseyin Turan ile Genç Parti'nin adayı Belediye Başkanı Selami Değirmenci'nin çekişeceğini söyledik, yarışı önde götürdüğünü söylediğimiz Turan yarışı kazandı.

Sultanbeyli: Sultanbeyli'de Saadet partisi'nin adayı Ali Nabi Koçak'ın banko kazanacağını iddia ettik, ilçede AK Parti'nin adayı Alaattin Ersoy yarışı önde tamamladı.

Şile: Şile'de AK Parti'nin adayı Can Tabakoğlu'nun banko kazanacağını yazdık, Tabakoğlu seçimi açık ara önde tamamladı.

Şişli: Şişli'de Mustafa Sarıgül'ün önde olduğunu, AK Partili Muhsin Divan'ın kendisini takip ettiğini yazdık. Sarıgül yarışı önde tamamladı.

Tuzla: Tuzla'da AK Partili Mehmet Demirci'nin banko kazanacağını açıkladık, Demirci yarışı büyük farkla önde tamamladık.

Ümraniye: Saadet Parti'nin adayı Mehmet Bingöl ile AK Parti'nin adayı Hasan Can'ın çekiştiğini, CHP'nin adayı Erhan Uncu'nun ise üçüncü sırada olduğunu yazdık, Hasan Can yarışı az farkla önde tamamladı.

Üsküdar: Üsküdar'da AK Parti'nin adayı Mehmet Çakır ile Saadet Partili Belediye Başkanı Yılmaz Bayat'ın çekiştiğini, kararsız oyların sonucu belirleyeceğini yazdık, Çakır kararsız oyları toplayarak yarışı önde tamamladı.

Zeytinburnu: Zeytinburnu'nda AK Partili Murat Aydın için, yarışın galibi dedik, Aydın açık ara farkla yarışı önde tamamladı..