BIST 10.267
DOLAR 32,30
EURO 34,82
ALTIN 2.416,71
HABER /  GÜNCEL

İnternet andıcı davasında ilk tutuklama

'İnternet Andıcı' davasında hakkında yakalama kararı çıkan emekli Albay Fuat Selvi tutuklandı

Abone ol

'İnternet Andıcı' davasında hakkında yakalama kararı çıkarılan Emekli Albay Fuat Selvi tutuklandı.

Hakkında çıkartılan yakalama kararının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne polis eşliğinde getirilen Fuat Selvi, daha sonra Silivri'deki 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne götürüldü. Yakalama kararı çıkartılan 14 sanık arasındaki emekli Albay Fuat Selvi, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini kısmen ya da tamamen ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek ve silahlı terör örgütü üyesi olmak"la suçlanıyordu.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, kuvvetli suç şüphesi bulunması, delilleri karartma ve kaçma ihtimalini gerekçe göstererek Fuat Selvi'nin yakalama kararını kaldırıp tutuklanmasına karar verdi.

Selvi, ifade vermek için saat 10:45 sularında İstanbul Adliyesi'ne gelmiş, önce adli tabiplikte sağlık kontrolünden geçirilen Selvi, daha sonra mahkemelerin yazı işleri müdürlüklerinin bulunduğu kata çıkmıştı.

14 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI

İnternet Andıcı iddianamesini hazırlayan Savcı Cihan Kansız'ın talebini değerlendiren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi 14 sanık hakkında yakalama emri çıkarılmasına karar verdi.

Hakkında yakalama kararı çıkarılan isimler şunlar:

YAŞ kararıyla Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na atanan eski Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Daire Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Eski 1'inci Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Eski Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu (Balyoz'dan da tutuklu), Ege Deniz Bölge Komutanı Tuğamiral Alaettin Sevim, Korgeneral Mehmet Eröz, Tümgeneral Mustafa Bakıcı, Albay Ziya İlker Göktaş, Albay Hulusi Gülbahar, Albay Cemal Gökçeoğlu, Albay Sedat Özüer, Emekli Albay Fuat Selvi, TSK'de sivil memur olan Mehmet Bülent Sarıkahya...