BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Dağıstan köyünde 'kan davası': Yedi ölü

Rus basınında yer alan bilgiye göre Dağıstan'da bir köyde çıkan anlaşmazlık yedi kişinin ölümüyle sonuçlandı.

Abone ol

Rusya'nın sorunlu Kuzey Kafkasya bölgesindeki Dağıstan'da kan davası güden köylüler arasında çıktığı söylenen silahlı çatışmada biri üç yaşında bir kız çocuğu olmak üzere yedi kişi öldü.

Rus basınının bildirdiğine göre olay Untsukulski bölgesinde iki köyde yaşayanlar arasında çatışma çıkması sonucu yaşandı.

Bölge başkentine 50 kilometre uzaklıktaki bir petrol istasyonu çevresinde yaşanan şiddet olaylarına komşu köylerden 20 kadar genç erkeğin karıştığı bildirildi.

Ölenlerin yanı sıra çok sayıda kişinin de yaralanarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Çatışmanın, Kuzey Kafkasya bölgesinde son yıllarda tanık olunan türden, siyasi güdümlü olduğu yolunda herhangi bir görüş bulunmuyor.

Dağıstan da 1990'lı yılların sonlarından bu yana Kuzey Kafkasya'da İslam devleti kurmak isteyen militanların hedefleri arasında.

Bölgede zaman zaman şiddet olaylarına tanık olunuyor.

Ancak Rus RIA haber ajansına konuşan bir yetkili, Salı günü yaşandığı söylenen çatışmanın "iç bir mesele" olduğu yorumunda bulundu.

Kuzey Kafkasya'daki cumhuriyetlerden Çeçenistan, Dağıstan ve İnguşetya'da son yıllarda Rusya'nın atadığı yerel yöneticiler ve güvenlik güçleri saldırılara hedef oluyor.

Etnik açıdan büyük çeşitliliğin olduğu Dağıstan'da 30'u aşkın dil ve lehçe konuşuluyor.