BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

İnterin HAÇı başka haç

İnter, Fener maçına haçlı forma ile çıktı. O HAÇ Türk medyasında olay oldu. Ama o haç başka haç...

Abone ol İNTERNETHABER/ Fenerbahçe'nin İnter takımı ile yaptığı Şampiyonlar Ligi maçında gözler rakibin formasına kilitlendi kaldı.

Kadıköy Şükrü Saracoğlu'ndaki maça klasik İnter forması ile çıkan futbolcular, ev sahibi oldukları maçta çok farklı bir forma giydiler...
Klasik mavi-siyah forma gitmiş yerine kırmızı-beyaz bir forma gelmişti... 

Formanın komple ön yüzünü aynı zamanda Hıristiyanlığın sembolü olan büyük bir haç süslüyordu. Bu durum akla Hıristiyanlık propagandasını getirdi. Fakat gözden kaçan bir nokta vardı. Formadaki aslında Milano kentinin bayrağıydı... İnter de bir Milan kenti takımı olduğu için maça şehrinin sembolü ile çıkmıştı.

Bu noktaya atlayan Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz, Haçlı formayı  Hıristiyanlığın sembolü olarak yorumladı. Yılmaz, köşe yazısında konuyu gündeme getirdi ve UEFA bu formaya nasıl izin verdi?
diye sordu... Maç sırasında formayı ilk gördüğü anda yanında oturan arkadaşına dönüp, şu yorumu yapmış;
"Haçlı Ordusu sahaya çıktı!"

 
Milano kentinin sembolü                    İnter'in HAÇLI forması

Zira Yılmaz'ın dediği gibi "Inter’in forması, bir vakitler bütün bu bölgeyi kan ve ateşe boğan Haçlı ordularının zırhlarının üzerine giydikleri gömlek benzeri üniformanın aynısıydı".

İNTER'İN 3 PUANI SİLİNSİN

İnter'in üzerindeki formayı Hıristiyanlık propagandası olarak gören bir avukat ise UEFA'ya başvurdu.

İzmir Barosu avukatlarından Barış Kaşka, formada yer alan haç işaretinin, Haçlı Seferlerinde Hristiyanların kullandığı haçlarla aynı olduğunu öne sürerek, İtalyan ekibinin 3 puanının silinmesi gerektiğini söyledi. Kaşka, isteğini UEFA'ya şikayet mektubu göndererek yaptı.

Avukatın öne sürdüğü gerekçe ise FIFA İcra Kurulu'nun, 17 Mart 2006 tarihinde İsviçre'nin Zürih kentinde spor müsabakaları sırasında din, dil ve renk bakımından ayrımcılık ve ırkçı tutumlar içerisinde bulunan futbol kulüplerinin 3 puanının silinmesi gerektiği yönünde aldığı karar.

Kaşka, UEFA disiplin yönetmeliğinin 5. maddesi 2. fıkrası C bendine göre de benzeri davranışlar sergileyen kulüplerin puanı silinerek, cezalandırıldığını hatırlattı.