BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,87
ALTIN 2.433,75
HABER /  POLİTİKA

İngiltere'den Türkiye'ye PKK özrü!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Londra temasları sürüyor. İngiltere ile 2015 yılındaki ticaretin 15 milyar dolara ulaştığını söyleyen Davutoğlu, 10 Numara'da mevkidaşı Cameron ile de görüştü.

Abone ol

İngiltere'nin başkenti Londra'ya çalışma ziyaretinde bulunan Davutoğlu, İngiltere Başbakanlığı çalışma ofisi "10 Numara"da İngiliz mevkidaşı David Cameron ile bir araya geldi. Başbakanlık kaynakları görüşme sırasında PKK yandaşlarınca düzenlenen gösteriler nedeniyle İngiliz makamları Türkiye'den özür diledi.

Görüşmenin başlangıcında açıklama yapan Başbakan Davutoğlu, Londra'da yoğun temaslarda bulunduklarını belirterek, Türkiye ile İngiltere arasında "mükemmel bir işbirliğinin olduğunu" dile getirdi.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 2015 yılında, 15 milyar dolara ulaştığını ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Görüşmelerimizin, iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi işbirliğini hızlandıracağından şüphem yok. Birleşik Krallık, birçok açıdan önemli bir müttefikimiz. Terörle mücadeledeki dayanışmanızdan ve taziyelerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Bölgemizde büyük bir risk var. Sadece Türkiye'ye karşı değil, Avrupa ve küresel topluma da karşı, özellikle de Suriye'den. Benim de katılacağım Suriye Bağış Konferansını düzenleyecek olmanızdan dolayı teşekkür ederim."

TAZİYELERİNİ İLETTİ

Kilis'teki patlama ve İstanbul'daki korkunç terör saldırısıyla ilgili taziyelerini sunan Cameron, "IŞİD'le mücadele ve terörle mücadelenin zorluklarıyla birlikte karşı karşıyayız. Suriye'ye değişim getirilmesinin gerekliliği ve birçok konuyla ilgili yakından çalışacağız" dedi.

TÜRKİYE UYARDI, İNGİLTERE ÖZÜR DİLEDİ

Bu arada Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Davutoğlu-Cameron görüşmesi sırasında ve akabinde terör örgütü PKK yandaşlarınca gerçekleştirilen eylemlerin ‘kabul edilemez’ olduğu İngiliz makamlarına bildirildi. Türk makamlarına hak veren İngiliz makamları, özür diledi.

Öte yandan, İngiltere'deki Türk diplomatların hesaplarının dondurulması kararının kaldırıldığı, bu yöndeki mahkeme kararının görüşme sırasında Davutoğlu’na iletildiği ifade edildi.