BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.501,95
HABER /  GÜNCEL

İngiltere'de yolunu kaybeden geyik kente girdi: 1 yaralı

Yolunu kaybeden bir geyik, Londra'nın kuzeydoğusundaki Chelmsford kentinin en işlek caddesine daldı, bir genç kadın hafif yaralandı.

Abone ol

İngiltere'de Londra'nın kuzey doğusundaki Chelmsford kent merkezine giren bir geyik sokaktaki genç bir kadını yüzünden yaraladı.

Olay pazar günü öğleden sonra meydana geldi. Sokaktaki bir bir alışveriş merkezinin yöneticisi olan, Mick McDonagh adlı görgü tanığı, ''Geyik genç kadının üzerinden atlamaya çalıştı, ama maalesef çarptı kendisine'' dedi.

Adı açıklanmayan genç kadının başından aldığı küçük darbeden sonra hastaneye kaldırıldığı, gözündeki morluklar ve küçük kesikler nedeniyle tedavisi yapıldıktan sonra da taburcu edildiği bildirildi.

Essex bölgesi polis yetkilileri, ''büyük bir erkek geyiğin'' önce kent merkezindeki en işlek caddede, sonra da çok uzak olmayan çevre yolunda görüldüğünü bildirdi.

Bazı noktalara seyyar barikatlar yerleştirildiği ancak daha sonra geyiğin ortaya çıkmadığı açıklandı.

Essex Vahşi Yaşam Vakfı ise, kapalı devre televizyon kayıtlarından geyiğin cinsini tespit etmenin zor olduğuna dikkat çekiyor.

Biyolojik çeşitlilik uzmanlarından Mark Iley, Essex civarındaki geyik nüfusu dikkate alındığında hayvanın ''alageyik'' olma ihtimalinin yüksek olduğunu belirtirken, hayvanın bölgede nadir görülen ''kızıl geyik'' olma ihtimalini de dışlayamayacaklarını vurguladı.

Iley, bir geyiğin böyle davranması pek alışık olunduk bir durum değil. Genelde özellikle de günün aydınlık saatlerinde pek görünmek istemezler ortada. Muhtemelen sürüden bir nedenle ayrıldı ve sonra da girdiği yoldan çıkamadığı için de kent merkezine girmek durumunda kaldı, yönünü kaybetmiş ve korkmuş olduğunu tahmin ediyorum'' dedi.

Iley, bir kişinin yaralanmasını da talihsizlik olarak nitelerken, ''ama bilerek yapmamıştır, geyikler saldırgan hayvanlar değildir'' görüşünü dile getirdi.