BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.505,60
HABER /  GÜNCEL

Çin'de bugün nikâh günü

Çin'de bugünün 'Sonsuza dek aşk' günü olarak kabul edilmesi nedeniyle, yüzlerce çift evlendirme dairelerine akın etti.

Abone ol

Çin'de bugünün 'Sonsuza dek aşk' günü olarak kabul edilmesi nedeniyle, yüzlerce çift evlendirme dairelerine akın etti.

Mandarin dilinde "4 Ocak 2013" tarihinin okunuşunun, "Seni ömrüm boyunca seveceğim" sözlerini andırmasından hareket eden çiftler, özellikle bugün nikâh kıydırma telaşına düştü.

Bugün başkent Pekin'de evlenmek için en az 10 bin kişi başvuruda bulundu; birçok çift de resmen başvuruda bulunmaksızın evlendirme daireleri önünde kuyruğa girdi.

Buna benzer şekilde, uğurlu geleceğine inanılan 12 Aralık 2012 tarihinde de nikâh memurlarına akın olmuş; evlenmek isteyenlerin birikmesi yüzünden ek personel görevlendirilmişti.

Bugün de birçok merkezde benzer bir yığılma gözlendi.

Güneydeki Hainan eyaletinde, kötü hava koşullarına ve yağmura rağmen, evlenmek isteyen çiftler uzun süre kuyrukta beklemeyi göze aldı.

Çin'de düğünler milyarlarca dolarlık bir pazar oluşturuyor. Her yıl 10 milyon kişi evleniyor.

Ülkede sayılara verilen önem de çok büyük. 8 sayısının okunuşu "refah" anlamına gelen sözcüğe benzediği için, özellikle uğurlu kabul ediliyor.

Pekin Olimpiyatları da 2008'in 8. ayının 8'inde başlamış; aynı gün yine çok sayıda insan evlendirme dairelerine akın etmişti.

Çin'de 8 rakamını taşıyan telefon numaraları ve otomobil plakaları da çok yüksek fiyatlara satılıyor.

Mandarin dilinde "ölüm" anlamına gelen sözcüğü andıran 4 rakamı ise geleneksel olarak uğursuz addediliyor. Bu nedenle ülkedeki apartmanlarda 4 ve 14. katlar yer almıyor.