BIST 10.248
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.401,56
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sarıgül'den CHP sorusuna cevap

Şişli Belediye başkanı Mustafa Sarıgül ile CHP yönetimi, birbirlerine karşılıklı demeçler üzerinden mesaj veriyor.

Abone ol

Sarıgül, ''CHP'ye dönecek misiniz, merakla bekleniyor'' sorusunu, ''Merak güzel bir şeydir'' diye yanıtladı.

"SARIGÜL'Ü 7 BİN KİŞİYLE SINIRLARA SIĞDIRAMAZSINIZ"

Bir gazetecinin, 'CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sarıgül İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup olmayacağına 'Bu kararı Sarıgül verecek' ve 'Gelip üye olursa, neden olmasın' dedi, neler söyleyeceksiniz" sorusuna Sarıgül, "Yanlış anlaşılma, o sadece geçmişteki ihraçlarla ilgili. Sarıgül'ü 7 bin, 8 bin ve 10 bin kişiyle sınırlara sığdıramazsınız. Bugün sadece Şişlili yurttaşlarımın hak ve hukukları aramak için buradayım. İç politika ile ilgili konuşmak istemiyorum" cevabını verdi.

Sarıgül, TBMM'de Parlamento Muhabirleri Derneği'ni ziyaret etti. Büyükşehir Yasası ile Sişli'de yapılan sınır değişikliğinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğunu anımsatan Sarıgül, Şişli'nin, hukuk ve adalet aradığını söyledi. 

Sarıgül, ''Bu, parlamentodan çıkan talihsiz bir karardır. Çünkü siyaset 'ben yaptım oldu'' değil, 'biz yaptı olduk' mantığıyla olması lazım. Sınır değişikliği yapılır ama kuralı var, bütün siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarıyla konuşularak yapılır'' dedi.

ANAYASA MAHKEMESİ'NE 15 BİN KİŞİ İLE GELMEYİ PLANLIYOR

Anayasa Mahkemesi'ne 15 bin kişi ve 300 otobüsle gelmeyi planladıklarını anlatan Sarıgül, Anayasa Mahkemesi'nin a, b, c partisinin yeri olmadığını, herkese lazım olduğunu kaydetti. Sarıgül, Anayasa Mahkemesi'nin siyasete alet edilmemesini istedikleri için seçilen muhtar ve Belediye Meclis üyeleriyle geldiklerini anlattı. Sarıgül, Anayasa Mahkemesi'nin siyasi değil, hukuki bir karar vereceğine inandıklarını dile getirdi.

MERAK GÜZEL ŞEYDİR

Sarıgül, ''CHP'ye dönecek misiniz, merakla bekleniyor'' sorusunu, ''Merak güzel bir şeydir'' diye yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun, kendisinin önce CHP'ye üye olması gerektiği yönündeki açıklamalarının anımsatılmasına ise Sarıgül, ''Hayırlısı'' demekle yetindi.

İKTİDARI HEDEFLİYOR

Sarıgül, ''Bugün İstanbul'a dönüyorsunuz'' diyen gazeteciye ise ''Dönüyorum ama bir gün mutlaka bu çatıya geleceğim. Ama bu çatıya iktidar olarak gelmek lazım, muhalefet olarak gelmeyi hiçbir zaman düşünmem. Düşüncelerimin iktidar olmasını arzu ederim; Mustafa Sarıgül meselesi değil'' karşılığını verdi.