BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.439,33
HABER /  DÜNYA

İngilterede seçim var

İngiltere'de yarın yerel seçimler yapılıyor. 45 milyon seçmen sandık başına gidiyor.

Abone ol

İngiltere'de 45 milyon seçmen, 170'e yakın yerel yönetimde görev yapacak 4 bini aşkın belediye meclisi üyesinin belirlenmesi için yarın sandık başına gidecek. Seçmenler saat 07.00'den 22.00'ye kadar oy kullanabilecek.

Siyasi gözlemciler, yerel seçimlerde iktidardaki İşçi Partisi'nin tarihindeki en büyük yenilgilerden birini yaşayabileceğine işaret ederek, seçim sonucunun hükümette büyük deprem yaratabileceğini belirtiyor.

Yerel seçimlerde 28 Türk aday da yarışacak. Partilerince bölgelerinde aday gösterilen Türkler arasında, halen belediye meclisi üyeliği görevini yürüten 8 kişi de bulunuyor.

İktidardaki İşçi Partisi'nin Londra'daki belediye meclisi üyesi adayları arasında halen belediye meclisi üyeliği görevini yürüten Yasemin Brett, Nilgün Canver, Muttalip Ünlüer, Ahmet Karahasan ve Ahmet Öykener'in yanı sıra Alev Cazımoğlu, Dilek Doğuş, Feryal Demirci, Deniz Oğuzkanlı, Gülay İçöz ve Evrim Laws ile partinin geçen seçimde milletvekilliğine aday gösterdiği Ayfer Orhan yer alıyor.

Muhafazakar Parti'den halen belediye meclisi üyeliği görevini yürüten Doğan Delman ve Ertan Hürer yeniden aday gösterilirken, partinin yeni adayları arasında Kamuran Kadir, Alper Kurtaran, Beyzade Beyzade, Metin Noyan, Adil Certel, İbrahim Erdoğmuş, Mehmet Bezginsoy ve Sakine Ateş de ilan edildi.

Liberal Demokrat Parti halen belediye meclisi üyesi olan Meral Ece'nin yanı sıra bu seçimde Işıl Güler ve Ali Demirci'yi aday gösterirken, Respect Hareketi de Tekin Kartal, Aslı Demirel ve Sait Akgül'ü belediye meclisi üyeliği adayı olarak ilan etti.