BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,76
ALTIN 2.425,53
HABER /  SPOR

İngiltere yenilgi kellesi aldı

Avrupa Şampiyonası şoku yaşayan İngiltere'de ortalık birbirine girdi...

Abone ol

İngiltere Futbol Federasyonu, bugün yaptığı olağanüstü toplantı ardından, teknik direktör Steve McClaren'in görevine son verilmesi kararı alındığını açıkladı.

İngiltere, finallere katılması için, bir beraberliğin bile kendisine yeteceği maçta, dün akşam Londra'da Wembley Stadyumu'nda Hırvatistan'a 3-2 yenilmişti. Bu sonuçla Hırvatistan E Grubu'nda birinci oldu.

Wembley'de İngiliz futbolseverlerin uzun süre kâbus olarak hatırlayacakları maç sonrası, yaklaşık 88 bin kişi İngiliz milli takımı oyuncularını ve teknik direktörü yuhaladı.


Maç sonrası BBC'deki 'Match of The Day' programında konuşan eski ünlü futbolcu ve yorumcu Alan Hansen, 'teknik kapasitesi daha iyi olan, daha iyi oynayıp-mücadele eden Hırvatistan'ın galibiyeti hak ettiğini' belirtti.

Alan Hansen, gerçekçi olmak gerekirse, Hırvatların maçı 6-7 golle kazanabileceklerini, sonucun, İngiltere'nin futbolda tarihindeki belki de en kötü dönemini yaşadığı anlamına geldiğini söyledi.

Hansen'a göre, bunun nedeni de, oynanan futbol.

 Finallere katılmamızı sağlamak benim işimdi, bense bunu başaramadım.
 
Steve McClaren, İngiltere teknik yöneticisi

Özellikle kaleci Scott Carson'ın yediği ilk goldeki hatası ve Ferdinand, Terry, Rooney, Owen gibi oyuncuların sakatlıkları da İngiltere'nin aldığı sonuçta etkili oldu.

Ancak birçok gözlemcinin ortak görüşü, İngiltere'nin, ne pahasına olursa olsun kendi sahasında en az bir puan alması gerektiğiydi.

'İstifa etmeyeceğim' demişti

İngiltere teknik yöneticisi Steve McClaren'in, maç sonrası büyük bir hayret içinde olduğu gözlenmiş; 'İstifa edecek misiniz?' sorusuna
"Hayır. İstifa etmiyorum" diye yanıt vermişti.

McClaren, sözlerini şöyle sürdürnüştü:

"Sonuçta başarısızlığın sorumluluğu üstüme alıyorum, başarısız olduğumuzu kabul ediyorum. Finallere katılmamızı sağlamak benim işimdi, bense bunu başaramadım."

Steve McClaren, İngiltere'nin 2006 Dünya Kupası'nda başarısız olması üzerine, Sven-Goran Eriksson'un yerine teknik direktörlüğe getirilmişti. Bugünkü toplantıda McClaren'in yardımcısı Terry Venables da görevinden alındı.