BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.514,07
HABER /  GÜNCEL

Fedai Kara Tamer abarttı

Taşfırın erkeği 'fedai' olarak döndü. Seda Sayan artık emin ellerde.

Abone ol

Star'ın yeni dizisi 'Fedai' bazı sahneleriyle izleyenleri güldürüyor. Sert, duygularını belli etmeyen ve profesyonel bir koruma rolüyle ortalığı kasıp kavuruyor(!)

Diyaloglar, sahne hataları ve fedainin abartılı koruma teknikleri Yüksel Aytuğ'un gözünden kaçmadı. Köşesinde Hakan Ercan'un  tespit ettiği gariplikleri yazdı..

-Fedai, hava alanında koruyacağı konuğu beklerken kendi elemanlarından biri "Hava trafiği yoğunmuş biraz. Gecikecekler" diyor. Fedainin o anda başını hafifçe yukarı kaldırarak bir gökyüzüne bakışı var ki, sanırsınız Nakkaştepe'den Boğaz Köprüsü trafiğine bakıyor.

-Hava trafiği yoğunsa başını kaldırıp da göremezsin ki birader. Tabii alanda esas duruşta bekleyen korumaya bu bilgi nasıl geliyor, o da meçhul. Eğer telsizle geliyorsa, ekip liderinin yani bizim Fedai Tamer'in telsizine niye gelmiyor? Bence korumaya bu bilgi telsizle değil vahiy yoluyla geliyor.

-Bankanın yabancı ortağı bir diskoya gitmek istiyor ancak bizim Fedai izin vermiyor. Çözüm olarak dansçı kızlar otele çağrılıyor. Bak sen Allah'ın işine... Dansçı kızlardan birisi otel odasına bomba koyuyor.

-Peki adamın programında olmayan bir durumda o kişiye suikast yapacak kişiler bu kadar hazırlıklı mıydı? Dansçı kızlar bomba ellerinde hazır mı bekliyorlardı? Tabii bombacılığın raconu gereği, yapılan bombanın üzerindeki 3 renkli ışık ile bağlantı kablolarının 3 renk olması doğal.

-İyi de kablolar tek renk olsa ve imha zorlaştırılsa daha iyi olmaz mı? Ayrıca patlayıcı düzeneği olarak kullanılan telefon imha edildiği halde bombanın hala çalışıyor olması da enterasan!..

-Bu arada bombayı koyan kız, örgüt tarafından minibüsün içinde susturuculu silahla öldürülüyor. Ama dansçı kız susturuculu silahla öldürüldüğü için olsa gerek sadece "Ih" diyor. Anlaşılan, örgüt kıza da susturucu takmayı ihmal etmemiş!..

-Tabii bu arada bizim Fedai'nin daha önce başbakan koruması olduğunu ve Bülent Ecevit'i bir patlamadan kurtardığını görüyoruz. Peki rahmetli Bülent Ecevit vefat ettikten sonra Rahşan Hanım bu koruma müdürüne niye sahip çıkmadı?

-Diğerlerini DSP'de genel başkan bile yapmaya kalktı da Tamer Karadağlı niye emekli bir polis olarak hala korumalık yapıyor? Bu vefasızlık niye Rahşan Hanım?