BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İngiltere Premier Ligi tehlikeye girdi!

İngiliz futbol kamuoyu endişeli bir bekleyiş içinde yeni sezonun açılmasını bekliyor

Abone ol

Londra'da başlayan ve ülke geneline yayılan olaylar nedeniyle İngiliz futbol kamuoyu endişeli bir bekleyiş içinde.

Bu hafta sonu başlayacak Premier Lig'de birçok maçın tehiri gündemde. Dünyanın gözü bu hafta sonu başlayacak Premier Lig’de. Ancak siyahi bir gencin Londra’da polis tarafından vurularak, öldürülmesi üzerine başlayan olaylar yüzünden tüm İngiliz futbol kamuoyu endişeli bir bekleyiş içerisine girmiş durumda. Olayların başlangıç noktası olan Tottenham’ın merkezindeki kulüp Tottenham Hotspurs’lu oyuncular, ligin ertelenmesini istiyor. Mavi-Beyazlılar’ın yıldız savunmacısı Younes Kaboul, “Durum hiç de iç açıcı değil. Everton ile cumartesi günü oynayacağımız maça çıkabilecek miyiz bilmiyorum. Hem taraftar hem de futbolcuların güvenliği için karşılaşmanın ileri bir tarihe alınması sanırım en iyi seçenek” dedi.

Tottenham’ın dışında, Premier Lig’in ilk haftasında Londra’da iki maç daha var: Fulham-Aston Villa, QPR-Bolton... Ayrıca Manchester ve Birmingham’daki maçların da tehlike altında olduğu ifade edildi. Fanatik'in haberine göre, bu karşılaşmaların da güvenliğin sağlanamaması durumunda tehir edilme ihtimali bulunuyor.

MİLLİ MAÇ OYNANAMADI

İngiltere’de başta futbol olmak üzere birçok spor müsabakası güvenlik nedeniyle iptal edildi. Dün gece İngilizler’in Hollanda ile Wembley’de yapacağı özel karşılaşma ve yine Londra’da yapılması gereken Nijerya-Gana milli maçı oynanamadı...