BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.507,75
HABER /  POLİTİKA

Ak Parti ve CHP'nin yeni görevi!

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ak Parti ve CHP'ye seslendi

Abone ol

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''2011'de yüzde 50 alarak Türkiye'de siyasi bir rekor kıran bu hükümet, yeni, güçlü, kapsamlı bir anayasa yapma çalışmasından geri duramaz'' dedi.

Kurtulmuş, partisinin Aydın İl Başkanlığı tarafından Köfteci Dede isimli işletmede düzenlenen iftar yemeğine katılarak, partililerle orucunu açtı. İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Kurtulmuş, genel seçimlerin olağanüstü bir kutuplaşmayla geçtiğini belirterek, seçimler sırasında, sanki çok parti arasından bir seçim yapılıyor gibi değil de zaten seçim sonucu belliymiş gibi bir seçim kampanyası yapıldığını öne sürdü. Milletin sonucu önceden belli bir seçimle karşı karşıya kaldığını savunan Kurtulmuş, HAS Parti'ye oy veren bütün seçmenlere teşekkür etti.

Kurtulmuş, seçim kampanyası sırasında söylediklerinin bugün gerçekleşmekte olduğunu gördüklerini ifade ederek, şöyle konuştu: ''Bu bizim sözümüzün doğru ve güçlü bir şekilde söylenildiğini ortaya koyuyor. Seçim kampanyası sırasında söylediklerimiz, şimdi başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere, birçok kuruluş tarafından dile getirilir hale geldi. Yine seçim sürecinde çok önemli bir konu olarak gördüğümüz, Türkiye'nin yeni bir anayasa yapma ihtiyacını her platformda dile getirdik.

Şimdi seçim sonrasında da Türkiye'nin yeni anayasa ihtiyacı ortaya çıkıyor. 2011'de yüzde 50 alarak Türkiye'de siyasi bir rekor kıran bu hükümet, yeni, güçlü, kapsamlı bir anayasa yapma çalışmasından geri duramaz. Bu millet yüzde 50 oy verirken, 'Anayasa'da iyileştirmeler yapıldı' şeklindeki bir takım rötuşlardan ibaret bir anayasa değişikliği istemiyor. Türkiye a'dan z'ye siyasal sistemi değiştirecek ve Türkiye'de tam manasıyla demokrasiyi kuracak yeni bir anayasal reform istiyor. Ümitle bakıyorum ki Türkiye, bu konuda HAS Parti'nin söylediği noktaya gelecektir.''


Türkiye'de ihtilal yapmak için askerin eline güç veren Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesinin değişmesi gerektiğini 4 yıldır söylediklerini vurgulayan Kurtulmuş, şimdi anamuhalefet partisinin de bunu dile getirmeye başladığını söyledi Kurtulmuş, iktidar ve anamuhalefetin parlamento açılır açılmaz, İç Hizmet Kanunu'nun 35. maddesini değiştirmesi gerektiğini sözlerine ekledi.