BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,70
ALTIN 2.399,48
HABER /  GÜNCEL

İngiltere ekonomisi 'yakında resesyona girecek'

İngiliz düşünce kuruluşu, ülke ekonomisinin yılıın ilk yarısında resesyona gireceği konusunda uyardı ve hükümete kesintilere kısmen ara verme çağrısında bulundu.

Abone ol

İngiltere Ulusal Ekonomik ve Sosyal Araştırma Enstitüsü, ülkenin yılın ilk yarısında resesyona gireceği uyarısında bulundu.

Tüketicilerin ekonominin geleceğine olan güvensizlik nedeniyle kesinti yapmaya devam ettiklerini belirten düşünce kuruluşu, hükümeti kesintileri kısmen azaltarak büyümeye öncelik vermeye çağırdı.

Kuruluş İngiltere ekonomisinin 2012 yılında binde bir oranında küçüleceğini ancak euro bölgesi krizinin çözülmesi durumunda 2013 yılından itibaren yüzde 2,3 oranında büyüme sergileyeceği tahmininde bulunuyor.

Düşünce kuruluşuna göre, bütçe kesintileri, piyasadaki güveni zedeliyor.

İki çeyrek dönem üst üste ekonomik küçülme olarak tanımlanan resesyon, İngiltere'ye uzak değil.

Ocak ayında açıklanan resmi rakamlar ülke ekonomisinin 2011'in son üç ayında binde iki oranında küçüldüğünü ortaya koyuyor.

Ulusal Ekonomik ve Sosyal araştırma Enstitüsü (NIESR), İngiltere ve Dünya ekonomisine ilişkin öngörülerinde, iç ve dış talepteki daralma nedeniyle İngiltere'nin yılın ilk yarısında teknik olarak resesyona gireceğini belirtiyor.

Kuruluşa göre resesyonun önlenmesi için hükümetin kesintilerini geçici olarak kısmen askıya alması gerekiyor.

NIESR, kesintilere ara verilip yatırım yapılmasının, bütçe açığını kapatmaya yönelik uzun dönemli planlara bir zarar vermeyeceğini de savunuyor.

Düşünce kuruluşu, ekonomik koşullarda kısa dönem içinde bir ilerleme kaydedilemeyeceği konusunda da uyarılarda bulunuyor.