BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  DÜNYA

İngilizler yine korktu

İngiliz polisi yeni bir canlı bomba timini ele geçirdiğini duyurdu

Abone ol

İngiltere'de polisin, Avam Kamarası tarafından çıkartılan yeni terörle mücadele kanunlarının verdiği yetkilerle yaptığı operasyonlar sırasında yeni bir canlı bomba timini ele geçirdiği ve 14 kişiyi gözaltına aldığı açıklandı.

Hafta sonunda başkent Londra'da yapılan operasyonlarda ele geçirilen 14 kişinin sorgulanmasına başlandığı açıklandı. Operasyonlar sırasında doğu Sussex bölgesinde İslami eğitim veren bir okulda da arama yapıldı.

Cemiyet-i İslamiye adlı okulun öğrencilerine terör eğitimi verildiği öne sürülüyor. 54 dönüm alan üzerinde kurulu olan ve 9 öğrencisi bulunan okulun, İngiltere çapındaki okullardan yeni öğrenciler toplamak için tesislerini eğitim amaçlı gezilere kiralamak için reklam yaptığı belirtiliyor.

Okulun yönetim kurulu üyeleri iddialar konusunda açıklama yapmaktan kaçındı. Operasyonlar sırasında gözaltına alınan 14 kişinin uzun zamandır izlendiği ve birkaçının Kuzey İngiltere'deki Lake District'in de bulunduğu çeşitli bölgelerde terör eğitimi veren kamplar kurmakla suçlandığı açıklandı.