BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

İngilizler Kadıköyde taksi çaldı

3 gün önce İstanbul'a gelen İngiliz mühendis kardeşler Mark Brawn ile Poul Brawn, çalıştıkları benzin istasyonunda, Erol Aydın'ın anahtarını kontak üzerine bıraktığı taksiye binerek kaçtı.

Abone ol

Polis, Kadıköy'de, egzoz gazlarının ısısını mekanik enerjiye dötüştüren motorun tanımı ve sistemin kurumu için bir şirketle anlaşarak, 3 gün önce İstanbul'a gelen petrol mühendislerini getiren şirket ve konsoloslukla irtibata geçerek iki kardeşi yakaladı. Petrol mühendisi Mark Brawn ile Poul Brawn, kendilerini getiren şirketle anlaşarak, geçen Perşembe, Göztepe'de bir benzin istasyonuna egzoz gazlarının ısısını mekanik enerjiye dötüştüren motorun sistemini kurdu.

Bu sırada istasyona gaz almak için gelen Erol Aydın, 34 TBF 61 plakalı taksiyi park etti. Taksiye yaklaşan Mark Brawn ile Poul Brawn anahtarı üzerinde olan taksiye binerek hızla istasyondan uzaklaştı. Ola yanı saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı. Ezilmekten son anda kurtulan taksici Erol Aydın, hemen polisi aradı. İstasyonun güvenlik kamera görüntülerini izleyen polis, taksiyi çalanların Mark Brawn ile Poul Brawn olduğunu belirledi. Polis, mühendisleri getiren şirket ve konsoloslukla irtibata geçti. Beyoğlu'daki İngiliz Konsolosluğu önünde bekleyen Kadıköy Asayiş Büro ekipleri, önce Mark Brawn'u iki saat sonra da Poul Brawn'u Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde yakaladı. Taksi ise Yeşilköy'de terkedilmiş olarak bulundu.

Taksici Erol Aydın, "İstasyondan gaz aldım. Düşen plakamı takmak için indiğimde iki kişi taksiye bindi. Durdurmak istedim. Taksiyi üzerime sürerek kaçtılar. Daha sonra bu kişilerin İngiliz mühendisler olduklarını öğrendim. Şikayetçiyim" dedi.

Tercüman aracılığıyla ifadeleri alınan Brawn kardeşlerin poliste susma haklarını kullandı.