BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Pamukoğlunun partisi ne yanda?

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Avrupa'nın, kendi partileri hariç diğer tüm partileri ''iç güveyi'' gibi gördüğünü savundu.

Abone ol

Pamukoğlu, partisince Bornova Meydanı'nda düzenlenen ''Milli Uyanış'' mitinginde yaptığı konuşmada, ''sağ parti mi, sol parti mi oldukları'' yönünde sorularla karşılaştıklarını belirterek, ''Biz, halkçıyız, milliyetçiyiz, sosyal adaletçiyiz'' dedi.

Avrupa ülkelerinin partilerinden rahatsız olduğunu savunan Pamukoğlu, Türkiye'de 60 civarında parti bulunduğunu, Avrupa'nın bunların hiç birinden rahatsızlık duymadığını ileri sürdü.

Pamukoğlu, ''Bizim partiden rahatsızlar, 'bu partiye mani olun, genişlemesin' diyorlar. Türkiye'de siyaset yapan partileri iç güveyi gibi görüyorlar. İç güveyini kim besler? Kayınpeder. Biz yabancı damadız'' diye konuştu.

Ülkede adalet ve güvenliğin yerlerde süründüğünü ileri süren Pamukoğlu, ''Adalet ve güvenlik kurumları kendi derdine düşmüş. Bu kurumlar halka nasıl adalet dağıtacak, güvenlik sağlayacak'' dedi.

''Demokratik açılım'' çalışmalarını da eleştiren Pamukoğlu, ''Kürt açılımı denilen şey, ABD ve Avrupa'nın planıdır. Eşkıyanın burada siyaset yapmasını istiyorlar. Bu devletin felç olması, milli devlete hançer saplanmasıdır'' görüşünü dile getirdi.