BIST 10.471
DOLAR 32,79
EURO 35,09
ALTIN 2.450,62
HABER /  GÜNCEL

Para ödememek için şoförü öldürdü!

İzmir'in Çiğli ilçesinde öldürülen taksi şoförünün katil zanlısı, bine yakın kişiyle görüşen ve 300 kişiyi inceleyen polisin 48 saatlik çalışması sonucu yakalandı.

Abone ol

Alınan bilgiye göre, 19 Kasımda, taksi şoförü Satılmış Gelen'in öldürülmesi olayıyla ilgili soruşturmayı sürdüren Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın meydana geldiği yerin çevresinde çok sayıda konut olması nedeniyle, taksinin buraya gasp amaçlı getirilmeyeceği ve zanlının yakında oturduğu ihtimali üzerine çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı.

Taksimetrenin 147 TL yazdığını, bunun 100 TL'lik kısmının bekleme modunda arttığını belirleyen ekipler, incelemeleri sonrasında taksinin Bornova merkezden çevre yolunu kullanarak Çiğli'ye gittiğini tespit etti.

BURNUN BELİRGİN BÜYÜKLÜKTE OLUNCA

Taksi ücretinden yola çıkarak aracın Bornova Cumhuriyet Meydanı yakınlarından hareket ettiğini öngören polis, bu çevredeki banka şubelerinin güvenlik kamera görüntülerini inceleyince katil zanlısının taksiye binerken görüntülerine ulaştı.

Görüntüde çok net olmamasına rağmen katilin eşkalini belirleyen polis, zanlının burnunun belirgin büyüklüğünden yola çıkarak Bornova'da ve olay yeri çevresinde arama çalışması başlattı.

ÇEVREDE OTURAN SUÇA MEYİLLİ 300 KİŞİ İNCELENDİ

Polis, Bornova'da yaptığı çalışmada, bu kişinin Çiğli'de oturan ve Coşkun olarak tanınan kişi olabileceği bilgisi üzerine, olayın meydana geldiği bölgede inceleme başlattı.

Bine yakın kişiyle görüşen ve burada suça meyilli 300 kişiyi tespit eden ekipler, bu kişiler üzerine tek tek inceleme yaptı. Ekipler, çalışmaları sonucu olayın meydana geldiği bölgede oturan Coşkun Y'yi (25) zanlı olarak aramaya başladı.

Polis, sıhhi tesisatçılık yapan ve son günlerde işsiz olduğu belirlenen Coşkun Y'nin evinin, cinayetin işlendiği yere yaklaşık 300 metre uzakta olduğunu belirledi.

Ekipler, Coşkun Y'yi evinde gözaltına aldı. Burada yapılan aramada, kanlı pantolon, çanta ve taksi şoförüne ait cüzdan ele geçirildi.

TAKSİ PARASINI ÖDEMEDEN KAÇMAK İSTEMİŞ

Olay günü esrar ve alkol aldığını belirten Coşkun Y'nin, eve gitmek üzere taksiye bindiğini ancak yanında para olmadığını, yolda taksi ücretini ödemek için telefonla aradığı annesinin para vermemesi üzerine ücreti ödemeden kaçmayı planladığını, durumu fark eden taksi şoförünün kendisini bırakmayı istemediğini ve aralarında tartışma çıktığını anlattığı öğrenildi.

Kavga ettikleri sırada şoförü bıçaklayarak kaçtığını, amacının gasp olmadığını ifade eden zanlının, istem dışı olarak taksi şoförünün cüzdanını aldığını fakat cep telefonunu bıraktığını ve cebinde para olup olmadığına bakmadığını söylediği bildirildi.

Zanlının ayakkabısının, olay yerinde belirlenen ayak izleriyle de uyuştuğu belirtildi.

Coşkun Y, sorgusunun ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

OLAY

İzmir'in Çiğli ilçesindeki taksi durağında telsiz başında koordinasyon sağlayan Satılmış Gelen (48), 19 Kasımda işe gelmeyen şoförün yerine 35 T 7019 plakalı taksiyle göreve gittikten sonra Egekent 8825 Sokak'ta bıçaklanarak ve boğazı kesilerek öldürülmüş halde bulunmuştu.

İzmir Adli Tıp Kurumuna kaldırılan Gelen'in cesedinde, 20 bıçak darbesi belirlenmişti.