BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  DÜNYA

İngiliz siyasetçiyi Türkiye korkusu sardı

İngiltere Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi Genel Başkanı Nigel Farage, Türklere vize serbestinin verilmesi planına karşı çıktı.

Abone ol

İngiltere'deki Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi'nin (UKIP) Genel Başkanı Nigel Farage, Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki vize serbestisinin "toplu delilik" olduğunu söyledi.

AB ve göçmen karşıtı görüşleriyle bilinen ve Birleşik Krallık'ın AB'den çıkması gerektiğini savunan Farage, İngiliz Sun gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye ile AB arasındaki vize serbestisi anlaşmasının Avrupa'nın ve İngiltere'nin 75 milyon Türk vatandaşına kapılarını açması anlamına geldiğini kaydetti.

Varılan anlaşmanın "toplu delilik" olduğunu öne süren Farage, "75 milyon Türk vatandaşının AB'de serbest dolaşımı, AB'den ayrılmak ve sınırlarımızı kontrol altında tutmak için bir sebeptir" dedi.

Farage, Sky haber kanalına yaptığı açıklamada da, "bir anketin Türk halkının yüzde 8'inin DAEŞ sempatizanı olduğunu ortaya koyduğunu" iddia ederek, "Türkiye ile siyasi bir birlik içine girmeyi değerlendirmek deliliktir" ifadesini kullandı.

Brüksel'de dün yapılan AB-Türkiye zirvesinde, AB ile Türkiye arasında vize serbestisi konusunda takvim ortaya konmuş ve 2016 yılının ekim ayında vize muafiyetinin devreye girmesinin planlandığı açıklanmıştı.