BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,55
ALTIN 2.380,93
HABER /  GÜNCEL

İngiliz kulüpleri gol çizgisi kararı arifesinde

İngiltere'de perşembe günü yapılacak toplantıda Premier Lig takımlarının gol çizgisi teknolojisi ile ilgili bir karara varılması bekleniyor.

Abone ol

İngiliz kulüp temsilcileri perşembe günü yapacakları bir toplantıda gol-çizgisi-teknolojisi ile ilgili bir karara varabilir.

Kararın uygulanması aşamasında 21 stadda gol çizgisi teknolojisinin uygulanacağı söyleniyor.

Buna göre teknolojiyi stadlarına kulüpler yerleştirecek; Wembley Stadı'nı ise Futbol Federasyonu donatacak.

Uluslarlararası futbolun şemsiye örgütü FİFA gol çizgisi teknolojisini uygulayan Alman GoalControl firmasına bu yaz yapılacak Konfederasyon Kupası'nın ihalesini vermişti.

Brezilya soru işareti

Brezilya'da 2014'te yapılacak Dünya Kupası finallerindeki gol çizgisi uygulamasını hangi şirketin yapacağı henüz açıklık kazanmadı.

İngiltere'de kulüplerin toplantısıyla ilgili haber veren BBC muhabiri bir ihtimal 20 kulübün gol teknolojisini uygulamaya karar vereceklerini söylüyor.

İngiltere'de gol teknolojisinin uygulanması ile ilgili bir ihale süreci devam ediyor.

Teknolojinin yerleştirilmesi, uygulanması ve bakımı aşamaları bulunuyor.

İngiliz Futbol Birliği üç şirketin tekliflerini değerlendiriyor, bunlar arasında FİFA'dan lisans hakkı elde eden Alman GoalControl şirketi de bulunuyor.

GoalControl'un teknolojisi uzun mesafeyi görebilen, hızlı ve yüksek çözünürlüklü kameralar sayesinde tartışmalı "çizgiyi geçti mi geçmedi mi?" pozisyonlarının ekranlara yansıtılmasını öngörüyor.

GoalControl bunun için 14 kamera kullanıyor.

Hızlı kameralar arasında Typhoon adı verilen kameralar daha önce Wimbledon'daki tenis maçlarında görüntü tekrarlarını göstermek için kullanılmaya başlanmıştı.

Bu kameralar görüntüyü daha ayrıntılı olarak algılıyor ve tekrarı çok daha net ve bütün ayrıntıları gösterecek şekilde yapabiliyor.