BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,96
ALTIN 2.502,95
HABER /  MEDYA

Fatih Terim ile Erdoğan ruh ikizi mi?

Hürriyet yazarı Yılmaz Özdil bugünkü yazısıyla hem Terim taraftarlarını hem de Erdoğan'ı sevenleri kızdıracak. Zira bakın ne diyor?

Abone ol

  İNTERNETHABER -  Yılmaz Özdil yine 'tartışma' çıkaracak bir yazıya imza attı. Tezine göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ruh ikizi...

Yılmaz Özdil'in kaleme aldığı 'Ruh ikizi' başlıklı yazı hem Terim hayranlarını hem de Erdoğan taraftarlarını sinir edecek türden..

Zira Özdil'in 'Erdoğan ile Terim' için "her ikisi de bunca başarıya, bunca zafere rağmen, bu kadar gergin, bu kadar öfkeli, bu kadar tahammülsüz..." yorumunda bulunuyor.

İşte başlıklı yazısından çarpıcı bölümler;

*"Fatih Terim kadar şampiyonluk kazanıp, Fatih Terim kadar taraftarı olup, Fatih Terim kadar sevilmeyen bir başka teknik direktör yoktur herhalde.

*Tayyip Erdoğan kadar seçim kazanıp, Tayyip Erdoğan kadar taraftarı olup, Tayyip Erdoğan kadar sevilmeyen bir başka başbakan da yoktur sanırım.

HER İKİSİ DE KOMPLO KORKUSUNDA

*Fatih Terim kadar omuzlara alınmasına, pohpohlanmasına rağmen; “imparator” bile denmesine rağmen... Fatih Terim kadar, kendisine “saygı gösterilmediği”nden şikâyet eden, yolunu kesmek için kendisine karşı devamlı “komplo tezgâhlandığı”nı düşünen teknik direktör yoktur.

*Başbakan kadar el üstünde tutulmasına, alkışlanmasına rağmen; “başkan, tek adam, reis” denmesine rağmen... Başbakan kadar, kendisine “saygı gösterilmediği”nden şikâyet eden, yolunu kesmek için kendisine karşı habire “komplo tezgâhlandığı”nı düşünen başbakan yoktur.

AYNI BEN DİYE DÜŞÜNÜR

*Bana sorarsanız, bu garip durum... Sayın ahalimizin “futbol”u ve “siyaset”i çok biliyor olmasından kaynaklanıyor. İstisnasız, herkesin teknik direktör, herkesin devlet adamı olmasından kaynaklanıyor.

*Aslına bakarsanız, sayın ahalimizin kendisini “otorite” hissetmesinin önemli sebepleridir, Fatih Terim’le Tayyip Erdoğan... Ona bakar, bi de kendine bakar, fark göremez, hatta tıpatıp kendinden görür, “o yapıyorsa, ben de yaparım” diye düşünür.

TAHAMMÜLSÜZ, ÖFKELİ, GERGİN

*Ve aslına bakarsanız, Fatih Terim’le Tayyip Erdoğan’ın bunca başarıya, bunca zafere rağmen, bu kadar gergin, bu kadar öfkeli, bu kadar tahammülsüz... Koltuğu, makamı, mevkisi, kariyeri için bu kadar tedirgin olma sebebi de budur.
“Ben olduğuma göre, başkası niye olmasın” diye düşünür.