BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.515,12
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan Bahçeli'ye fena saydırdı

Başbakan Erdoğan, çözüm sürecini sert sözlerle eleştiren Bahçeli'ye aynı şekilde karşılık verdi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, terörün biteceği için Bahçeli'nin üzgün ve gergin olduğunu etti. Bahçeli için "Allah korusun bu hararetle, kayışın kopması, contaların yanması, motorun su kaynatması durumunda ciddi şekilde üzülürüz" ifadelerini kullanan Erdoğan, daha fazla hararet yapmaması için Bahçeli'nin emekliye ayrılmasını önerdi.

Silivri'de olay çıkaran CHP'li vekiller için de Erdoğan, "Öyle zannediyorum ki yargı gereğini yapacaktır" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de AK Parti Grup Salonu'nda milletvekilerine hitap etti. İşte Erdoğan'ın grup toplantısından öne çıkan satır başları:

ARAPÇA GRAMER İMTİHANINA MI TABİ TUTACAĞIZ

"Akil insanlar ifadesi yanlış. Nedir akil insan dediğin zaman yiyiciler olur. Türkçede oturmuş olan bir kelime var. Arapça gramer imtihanına mı tabi tutacağız. Baştaki a ayındır, ortadaki gaftır, Bunları mı anlatacağız, böyle bir gaflet olur mu? Şimdi bunu kalkar imam hatipli olarak kalkar Tayyip Erdoğan söyler. Ben bunu şimdi böyle söylesem yani aslı neyse ona göre söylesem bu sefer de ne demek istiyor bu derler. Fakat bir kervan yürüsün diyoruz. bunlar spekülasyon yapadursun.

63 AKİLE İNSANA ÖVGÜ

Normal şartlarda biraraya gelmeyecek insanların ortak bir paydası var. Çözüm için biraraya geldiler. Kendi şahsi çıkarlarını tatmi için değil, meseleyi çözmek için yüreği heyecanla atanlar var. Her türlü hakareti göze almış samimi insanlar var. 63 ismin biraraya toplanmış olması tek başına bile son derece olumlu umut verici aynı zamanda birleştirici hadisedir.

KALİBRE VE KAPASİTELERİ YOK

Ne Devlet Bahçeli'nin ne de Kılıçdaroğlu'nun o 63 kişinin aklını, samimiyetini sorgulayacak kalitesi de kalibresi de yoktur. O 63 kişide var olan yürek ve cesaret ne Bahçeli'de ne de Kılıçdaroğlu'nda mevcut değildir. Onlar süreci kenardan izleyip çelme takmaya çalışırken, o insanlar elini taşın altına koydu.

KILIÇDAROĞLU BAŞTA OLDUĞU SÜRECE SEÇİM KAZANMAK İÇİN ZAMANA İHTİYACIMIZ YOK

Yöntemi sorgulamak art niyetliliktir. Kılıçdaroğlu çıkmış 'Akil insanlar Başbakan'a seçim öncesi zaman kazandırıyor' diyor. Hiç endişe etmesin, Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin başında olduğu sürece bizim seçim kazanmak için zamana ihtiyacımız yok. Kanı durdurmak, huzura kavuşturmak için kenarda durup sürekli zihinleri bulandımak insani değildir.

ŞAM VE SİLİVRİ KAPILARINDAN AYRILMIYORLAR

Dün CHP, marjinal bir partinin kuyruğuna takılıp Silivri'de mahkeme alanını karıştırdı, savaş alanına çevirdi. Diyarbakır'a gidemeyen, Hakkari'de Türk bayrağı dalgalandıramayan CHP, Şam ve Silivri'nin kapısından ayrılamıyor.  Malum milletvekilleri oturmaları gereken yerde değil, avukatların oturduğu yerde olmaya cüret etmeye kalktılar. Bu nasıl milletvekilliği?

YARGI GEREĞİNİ YAPACAKTIR

Milletin vekaletinde anarşi çıkarmak, terör estirmek, fiziki mekanları terörize etmek gibi bir yetki asla yoktur. Anayasanın hükümleri ortadadır. Ceza Kanunu’nun hükümleri ortadadır. Öyle zannediyorum ki yargı gereğini yapacaktır. Bize de ne düşüyorsa biz de gereğini yaparız.

Cumhuriyet tarihinde belki de ilk kez bağımsız yargı, duruşma sırasında saldırıya uğramıştır. Bu saldırıyı şidddetle kınadığımızı burada ifade ediyorum. Silivri'de saldıran CHP'yi de tarih yargılamaya devam edecektir."

KABA MUHAFELET, MUAVİN MUHALEFET

Son süreçte Bahçeli kabalığıyla öne geçti. Genel başkana yakışmayacak ifadeler gerçekten ülkemizin siyasetine yakışmıyor. MHP kaba muhalefet, CHP’de muavin muhalefet konumuna terfi ettiler. Bu kafayla gittikleri sürece her ikisi de müzmin muhalefet, müebbet muhalefetten sıyrılamayacaklar.

MOTOR DAHA FAZLA SU KAYNATMADAN

Bahçeli terör biteceği için son derece mutsuz. Allah korusun bu hararetle, kayışın kopması, contaların yanması, motorun su kaynatması durumunda ciddi şekilde üzülürüz. Siyasette hiç başarılı olamadı, daha fazla gerilmeden, daha fazla hararet yapmadan emekliye ayrılmasını kendisine samimiyetle tavsiye ediyoruz. Türk milliyetçiliği yaptığını idda edip, milletin adabını taşıyamayan bir genel başkanı biz MHP tabanına havale ediyoruz.

SABRIMIZIN SINIRI VAR

MHP genel başkanını ciddiye almasak da MHP tabanına gerçekleri açıklamam gerekiyor.  Şu anda kükremiş aslan numarası yapan Bahçeli’nin 1999’da nasıl kuzu kesildiğini, bu millete ne büyük faturalar ödettiğini hatırlatmam gerekiyor. Susuyorsak ciddiye almadığımızdan susuyoruz, susuyorsak sabrımızdan. Ama sabrımızın da bir sınırı var.

BORÇLARINI BİZ ÖDEDİK

Biz göreve geldiğimizde IMF'ye borç 23.5 milyar dolardı. 23.5 milyar dolar borçlanan kişi kalkıp da ihanet kelimesini bizim için ağzına alamaz. Bunu inkar edecek halin yok bunu biz ödedik.

Merkez bankası döviz rezervi 27.7 milyar dolardı. 2001 krizinde iki hafta içinde döviz rezervi 5.5 milyar dolar eridi. Şu anda döviz rezervleri 125 milyar dolar oldu. Gecelik faizlerin yüzde 7 bin 500'e çıkarıldığı dönem.

HAİN GÖRMEK İSTİYORSA AYNAYA BAKSIN

Devlet iç borçlanma senetlerinin yükü tam 110 milyar lira. Hazinenin yıllık bileşik faiziyle bu ülkenin ödediği fatura 231 milyar lira. Onu da biz ödedik. Sayın Bahçeli hain görmek istiyorsa önce 231 milyar liraya sonra aynaya baksın orada görür.

Devlet işçisine borçlu olur mu? 13.5 katrilyon lira. Onu da biz ödedik. Konut edindirme fonundan kesilen 3.5 katrilyon borcunu biz ödedik. Bize devrettiklerinde devlet borçlanma faizi yüzde 62.7. Şu anda yüzde 6. 63 nire 6 nire. Vade 9 ay değil 69 ay. Bu nedir güvendir, istikrardır. 

Yüzde 59 ile çiftçi kardeşime borç verdiniz. Şu anda Ziraat bankasının çiftçiye uyguladığı faiz 0 ile 7,5 arasında. KEY adı altında, yine işçiden memurdan maalesef kesintiler yaptılar. Oradada  üç buçuk katrilyon. Onu da biz ödedik. Hala makbuzunu bulup getiren olursa hala ödeme yapıyoruz.

Bu ülkenin parasının, pasaportunun, ay yıldızının değerini düşüren Devlet Bahçeli vatansever olacak, ama bu ülkeyi yıldız haline getiren Ak Parti  ihanetle suçlanacak. 

AKİF'İN ŞİİRİYLE BAHÇELİ'YE YÜKLENDİ

“Vur de vuralım, öl de ölelim” diyenlere “Onun da zamanı gelecek” diyen genel başkanın ülkücü gençlere söyleyecek hiçbir sözü yoktur. Söz söyleyecek yüzü dahi yoktur. Tekrar söylüyorum edep yahu diyorum. Böylelerine aynaya bakıp, sağa sola hakaret yağdıranlara en güzel cevabı Mehmet Akif veriyor. Şarka bakmaz, Garbi bilmez, edepten yok payesi bir kızarmaz yüz, bir yaşarmaz göz bütün sermayesi. 

TARİH İKİ GENEL BAŞKANI AFFETMEYECEK

Şehitler gelsin gençler ölsün diye beddua eden genel başkanlara inat yaşatmanın mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğiz. Devlet Bahçeli sıcak koltuğunu koruyacak diye bu ülkede kanın akmasına seyirci kalmayız. Kılıçdaroğlu koltuğunda oturacak diye gençlerin ölmesine seyirci kalmayız. Tarih iki genel başkanı affetmeyecek. Tarih iki genel başkanı terör bitmesin diye çırpındıkları için kara leke olarak hatırlayacak. Terör bitmesin diye ayak direten iki başkanı tarih talihsizlikle anacak. 76 milyonun hayır duası bize yeter. Milletimiz samimi. "