BIST 9.961
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.433,80
HABER /  GÜNCEL

Obama'dan duygusal silah yasası çağrısı

ABD Başkanı Obama, 26 kişinin öldürüldüğü ilkokul saldırısı sonrasında meclisten birtürlü geçirilemeyen silah kontrolü yasasının geçirilmesini talep ederken göz yaşlarını zor tuttu.

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri'nde Kongre'de bekleyen tartışmalı silah kontrolü yasa tasarısı ile ilgili açıklama yapan Başkan Barack Obama, yasanın geçirilmesini isterken göz yaşlarını zor tuttuğu bir konuşma yaptı.

Kongre'deki yasal düzenleme silah almak isteyenlerin sicillerinin daha sıkı kontrol edilmesi, saldırı silahlarının satın alınmasının engellenmesi ve fişek sayısının 10'la sınırlandırılmasını kapsıyor.

ABD'de Aralık ayında Connecticut Newtown'daki Sandy Hook ilkokulunda 14 Aralık 2012'de Adam Lanza adlı bir kişi 6-7 yaşlarındaki 20 çocuk ile 6 okul çalışanını öldürmüştü.

Silah sahipliği ile ilgili tartışmalar daha sonra alevlendi.

“Gözleri doldu”

Barack Obama, ilkokuldaki saldırının olduğu Newtown yakınlarındaki Hartford'da yaptığı konuşmada, bir annenin 6 yaşındaki çocuğunu her gece rüyasında geri çağırdığını söylediğini, böyle bir acıyı kimseye yaşatmamak için silah yasasının sıkılaştırılması gerektiğini anlattı.

Associated Press ajansı, konuşma sırasında Obama'nın gözlerinin dolduğunu aktarıyor.

Obama Aralık ayında 26 kişinin öldüğü olayın başkan dönemlerinin en zor günlerini yaşattığını da söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde silah lobisinin güçlü gruplarından Ulusal Tüfek Birliği, yasada sıkılaştırıcı önlemler alınmasına karşı çıkıyor.

Federal düzeyde silah yasasıyla ilgili değişiklik önerileri Kongre'de tıkanırken Connecticut yerel yönetimi bu yönde adımları atmış durumda.