BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

'İngiliz kulüpleri ayrımcılık yapıyor'

Sports Person adlı düşünce kuruluşu, kulüplerin üst düzey teknik kadrolarındaki 552 kişiden sadece 19'unun siyah ya da etnik azınlıklara mensup olduğunu açıkladı. Spordan sorumlu Bakan Yardımcısı Helen Grant "Bu, dehşet verici ve üzücü bir durum" dedi.

Abone ol

İngiltere'de siyahların ve etnik azınlıklara mensup kişilerin, futbol kulüplerinin üst düzey teknik kadrolarında fazla yer bulamadıkları tescillendi.

Sports Person adlı düşünce kuruluşunun hazırladığı rapora göre, kulüplerin üst düzey teknik kadrolarındaki 552 kişiden sadece 19'u siyah ya da etnik azınlıklara mensup. Bu da sadece yüzde 3,4'lük bir orana tekabül ediyor.

Oysa futbolcular arasında ise bu oran en az yüzde 25.

Rapor bugün İngiliz hükümetine ve milletvekillerine sunulacak.

İngiltere'de spordan sorumlu Bakan Yardımcısı Helen Grant BBC'nin ulaştığı raporla ilgili olarak, "Bu, dehşet verici ve üzücü bir durum" yorumunu yaptı.

Helen Grant İngiliz futbolunda bu durumun değişmesi için futbol dünyasında herkesin birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

92 kulüp incelendi

Sports Person'ın raporunu, Loughborough Üniversitesi'nden Doktor Stephen Bradbury hazırladı.

Bradbury çalışma için İngiltere'de profesyonel 92 futbol kulübünün tümümün teknik kadrolarındaki en üst düzey altı ismi inceledi.

Çalışmayı, 1999 yılında Avrupa çapında şiddet ve ırkçılıkla mücadele amacıyla bazı gönüllülerin oluşturduğu Football Against Racism in Europe (Avrupa'da Irkçılığa Karşı Futbol) adlı örgüt finanse etti.

Örgütten yapılan açıklamada, "İngiltere futbolunda kurumsal düzeyde ayrımcılık yapıldığı" vurgulandı.

İngiltere Futbol Federasyonu ise sporun her kademesinde farklı etnik gruplardan gelenlerin sayısını artırmayı hedefliyor.