BIST 9.916
DOLAR 32,55
EURO 34,79
ALTIN 2.440,94
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İnanılmaz! Ağaçtan altın çıkaracaklar

Avustralya’da bilim insanları kökleri altın rezervlerine kadar inen Okaliptüs ağaçlarından altın çıkarılabileceğini ortaya çıkardı.

Abone ol

Nature Communications adlı gazetede yayımlanan habere göre, altın rezervleri üzerinde yetiştirilen ağaçlar altın için yeni bir kaynak olabilir.

Gazete, Avustralyalı bir grup bilim insanının, altın rezervlerinin yer aldığı araziler üzerinde yetişen okaliptüs ağaçlarının köklerinin rezervlere kadar inmesinden dolayı, gövdelerine mikroskopik ölçüde altın partikülleri çektiğini keşfettiklerini yazdı.

YAPRAKLARDA YER ALIYOR

Bilim insanları ağaçların çektiği altın partiküllerinin oldukça düşük oranda olduğunu ve genelde de yapraklarda yoğunlaştığını belirtti.

YENİ KEŞİF ALANI OLABİLİR

Dünya Altın Konseyi’ne göre, insanlık tarihinde bugüne kadar topraktan 174 bin ton altın çıkarıldı. 2011 yılında ABD Jeolojik Araştırmalar Birliği, dünyada 51 bin ton altın rezervinin kalmış olabileceğine dikkat çekmişti. Bilim insanları, dünyada altın rezervi sıkıntısı yaşandığı bir dönemde okaliptüs ağaçlarının yeni bir altın keşfi alanı olabileceğini belirtti.