BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.440,19
HABER /  DÜNYA

Olumlu yanıt gelmezse süreç tıkanabilir

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP’den olumlu yanıt gelmemesi durumunda sürecin tıkacağını belirterek, 60 maddenin yasalaşması...

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP’den olumlu yanıt gelmemesi durumunda sürecin tıkacağını belirterek, 60 maddenin yasalaşması durumunda Anayasa Komisyonu çalışmalarına devam edebileceğini söyledi.
TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda üzerinde uzlaşılan 60 maddenin yasalaşması konusunda AK Parti ile CHP Grup yöneticileri TBMM’de bir araya geldi. Görüşmede, AK Parti Grup başkanvekilleri Nurettin Canikli, Ahmet Aydın ve Belma Satır, CHP Grup başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Muharrem İnce ve Engin Altay ile bir araya geldi.
Görüşmenin sonunda açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanvekilli Nurettin Canikli, CHP’den olumlu yanıt gelmemesi durumunda sürecin tıkanacağını belirterek, “Eğer 60 madde yasalaşırsa Anayasa Uzlaşma Komisyonu çalışmalarına devam eder” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ise, AK Parti’nin tekfini sunduğunu ve konuyu gerekli kurumlarıyla görüşeceklerini dile getirdi. Hamsaçebi, “Görüşeceğiz ve daha sonra cevabımızı AK Parti’ye ileteceğiz” diye konuştu.
(İHA)