BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,45
ALTIN 2.489,22
HABER /  GÜNCEL

İmsakiye 2017 il il iftar vakti sahur saatleri

Diyanetin 2017 yılı imsakiyesine göre bugün sahur vakti kaçta giriyor, iftar saat kaçta açılacak? İstanbul , Ankara, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Edirne ve Diyarbakır başka olmak üzere il il imsak vakti ve iftar ezan saatleri.

Abone ol

2017 yılı Ramazan ayı başlarken Diyanet İmsakiyesine göre bugün hangi il iftarı saat kaçta açacak sahur imsak vakti kaçta girecek? İzmir'ren İstanbul'a, Ankara'dan Adana'ya, Erzurum'dan Çanakkale'ye, Bursa'dan Balıkesir'e, Van'dan Edirne'ye Samsun'dan Mersin'e, Denizli'den Erzincan'a kadar bütün illerin imsakiyeleri diyanet tarafından hazırlandı.

İstanbul İmsakiyesine göre bugün iftar vakti saat 20.35'de giriyor. Aynı saatte İzmir'de iftar sofrasına oturacak ve orucunu açacak. Balıkesir'de de iftar bugün saat 20.35'de olacak. Diğer illerdeki iftar saatleri şöyle;

Ankara iftar saati 20.16
Adana iftar saati 19.58
Antalya iftar saati 20.16
Erzurum iftar saati 19.43
İstanbul iftar saati 20.35
Çanakkale iftar saati 20.43
Eskişehir iftar saati 20.25
Diyarbakır iftar saati 19.41
Erzincan iftar vakti 1949
Gaziantep iftar vakti 19.50
Mersin iftar vakti 20.00
Samsun iftar vakti 20.07
İzmir iftar saati 20.35
Kayseri iftar vakti 20.02
Konya iftar vakti 20.12
Bursa iftar vakti 20.32
Kocaeli iftar saati 20.31
Balıkesir iftar vakti 20.35

Ramazan'da bu sene 17 saati aşkın süre oruçlu olunuyor. Haliyle tok tutan yiyeceklere ve en önemlisi de susuzluğa derman olacak içeçeklere ihtiyaç duyulacak. Peki sahurda tok tutan yiyecekler listesinde neler var? Hangi içecek Ramazan ayında susuzluğunuzun dermanı olacak?

Ünlü Profesör Canan Karatay'ın çok önemli uyarısıyla başlayalım. Profesör Karatay, sahurda karpuz yemeyin diyor. Sebebini de Karatay, "Karpuzun lifi olmadığı için kan şekerini aniden yükseltir ve çok çabuk acıktırır" diyerek özetliyor.

Canan Karatay sahurda tok tutan yiyecekler listesine ise peynir ve köfteyi de yerleştiriyor. Mercimek çorbası, ceviz, fındık, fıstık, içli köfte de önerilerinin başında geliyor. Kızartmalardan ise kesinlikle uzak durulmasını istiyor.

SAHURDA TOK TUTAN YİYECEKLER LİSTESİ : Sahurda tok tutan yiyecekler listesinin başına uzmanlar ekmeği koyuyor. Elbette beyaz ekmek değil tam tahıllı ya da çavdar ekmeği öneriliyor. Sahurda yiyeceğiniz iki dilim ekmek ihtiyacınız olan karbonhidrat için bire-bir çözümdür.

SAHURDA ÇAY İÇMEYİN ÇÜNKÜ...

Şayet sahurda çay içmek gibi bir alışkanlığınız varsa bundan da vazgeçin. Çünkü çay içeriği itibariyle idrara çıkma oranını artırır. Bu da vücuttan hızlı bir şekilde su atılması manasına gelir. Bu yüzden oruçluyken çok susuzluk çekebilirsiniz.

TEREYAĞINDA YUMURTA TOK TUTAR : Sahurda yumurta tok tutar. Neden mi? Bilinen iki çeşit örnek proteinden biri anne sütü diğeri yumurtadır. Anne sütünden sonra en kaliteli protein olması, uzun süreli doygunluk hissi sağlaması ramazan ayında sahur sofralarında yumurtanın bulunmasını gerekli kılıyor.

SAHURDA ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI YİYİN : Sahur sofrasında tuzlu yiyeceklerden uzak durmak gerekiyor. Ancak zeytin hariç. Profesör Doktor Canan Karatay sahurda tok tutan yiyecekler listesine zeytin ve zeytinyağını da alıyor ve şunları söylüyor;
-"Sahurda zeytin ve zeytinyağı yiyebilirsiniz. Yağın verdiği enerji sizi 72 saat götürür. Dinç tutar, başınız dönmez."

SAHURDA SUSUZLUĞU ARTIRAN GIDALAR
Kızartmalar ve yağ oranı yüksek yiyecekler gün içinde susuzluğunuzu fazlasıyla artırır. Oruçluyken susuzluk çekmemek için bunları yemeyin;
-Patates kızartması,
-Börek
-Açma
-Pilav
-Pizza