BIST 10.644
DOLAR 32,26
EURO 35,06
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İmralı'ya ne verdiler iddiasına cevap

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, muhalefetin "neler verdiler" suçlamasına cevap verdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Türkiye'de terörün bitmesi noktasında yürütülen çözüm sürecinde ülkemizin üniter yapısı hiçbir şekilde hiçbir kişi ile pazarlık konusu yapılmamıştır" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Nevşehir ile Kırşehir İl örgütlerinin yönetim kademesindeki yöneticilerinin Kozaklı ilçesinde düzenlenen hizmet içi eğitim programına katıldı. Kozaklı Divaibis Termal Otel?de düzenlenen toplantıda konuşan Hüseyin Çelik, iyi bir şekilde yürütülen çözüm sürecinin bir takım güçleri rahatsız ettiğini öne sürdü. Çelik şöyle konuştu: Bizim çözüm süreci adını verdiğimiz ve Türkiye?de terörü bitirmek, teröristin elindeki silahı bir daha almamak üzere bırakmasını temin etmek, anaların gözyaşlarını dindirmek, gencecik çocukların ölmemesini sağlamak ve ülke kaynaklarının heba edilmemesi adına, Allah'ın bize verdiği aklı ve feraseti kullanarak bir çözüm süreci başlattık. Bu birilerini rahatsız etti. Bu ülkede 40 bin küsur insan öldü. Ölenler güvenlik görevlisi, kamu görevlileri ve vatandaşımızdır. Bu devam etseydi çocuklarımıza çok kötü bir miras bırakmış olacaktık.

ÜNİTER YAPI PAZARLIK KONUSU YAPILMADI

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, özellikle muhalefetin bu süreçte, bu görüşmeler sırasında "neler verildiği" şeklinde bir kara propaganda yürüttüğünü ifade ederek, "Çözüm sürecinde yürütülen bu görüşmelerde nelerin verildiği muhalefetçe sürekli ele alınıyor. Bu görüşmeleri çok iyi bilen sayılı kişilerden biri olarak tüm açık yürekliliğim ile ifade etmek istiyorum ki, bu görüşmelerde ülkemizin üniter yapısı hiçbir şekilde hiçbir kişi ile pazarlık konusu yapılmamıştır. Biz Hakkari?de farklı, İzmir?de farklı söylemler ile siyaset yapmıyoruz. Bir yerde ne söylemişsek diğer yerlerde de aynısını söylüyoruz. Tek millet, tek devlet, tek bayrak ve tek vatan temel çizgilerimizdir" dedi.

YÜCE DİVAN TEHDİDİ

Muhalefetin, Başbakan Erdoğan'ı yürütülen bir dizi çalışmalara ilişkin olarak yüce divana gönderme tehditlerine de değinen Çelik, "2002 yılında iktidara geldiğimiz yılın Aralık ayına ilişkin olarak işçi ve memur maaşlarını bile ödeyemeyecek bir ülke konumundan,Türkiye'yi dünyanın en saygın devletler seviyesine çıkartmak için gecesini gündüzüne katan ve bu nedenlere dayalı olarak da kimi zaman rahatsızlanan sayın Erdoğan'ı yüce divana bunun için mi göndermek istiyorlar  Ülkede var olan yüzde 30'luk enflasyonu reel bazda yüzde sıfırlar seviyesine indirdiği için mi yüce divana gönderecekler  2002 yılında, 2 bin 300 dolar seviyesinde olan Gayri Safi Milli Hasıla oranını 10 bin dolarlar seviyesini aşar hale getirdiği için mi yüce divana gönderecekler Şunu tüm gönül rahatlığı ile ifade etmek isterim ki aziz halkımızın duası ve desteği bizimle olduğu sürece hiçbir güç önümüzde duramayacaktır" diye konuştu.

Yarın sona erecek hizmet içi eğitim proğramına, AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Mahmut Göksu, Nevşehir Koordinatör Milletvekili Yaşar Karayel ile Nevşehir milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile iki ilin AK Parti İl Yönetimi, İl Koordinatör Milletvekilleri, Disiplin Kurulu, Demokrasi Hakem Kurulu, İl Kadın ve Gençlik Kolları Yönetimi, İlçe Yürütme Kurulu Üyeleri, İlçe Kadın Ve Gençlik Kolları Başkanları, Büyükşehir İlçe Ve Belde Belediye Başkanları, İlçe Belediye Meclis Üyeleri, Belde Başkanları Ve İl Genel Meclisi Üyeleri katıldı.