BIST 9.525
DOLAR 32,51
EURO 34,75
ALTIN 2.489,02
HABER /  GÜNCEL

Bakan Ergün akil insanlara sahip çıktı

Akil İnsanlar Heyetini eleştirenlere Bakan Nihat Ergün böyle cevap verdi

Abone ol

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Akil İnsanlar Heyetine yönelik tepkilere ilişkin, "Bu problem çözüldüğünde bunları yapanlar, mahcup olacaklar. 'Biz, niye buna engel olmaya çalıştık' diye eminim yüzleri kızaracaktır" dedi.B

akan Ergün, Kocaeli'de düzenlenen "23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali"nin açılış töreninin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Akil İnsanlar Heyetinin dokuzar kişilik gruplar halinde, 7 bölgede görüşmeler yaptığını belirterek, söz konusu çalışmaların 2 ay devam edeceğini söyledi.

Konuyla ilgili bir fikri olanın, düşüncesini ortaya koyması için bu çalışmaların yapıldığını ifade eden Ergün, problemlerin, demokrasilerde, görüşlerin ifade edilmesiyle çözüleceğini kaydetti.

Ergün, demokratik ortamları sabote etmeye çalışmanın, en azından "demokrasi fikrine sahip olmamak" anlamına geldiğini dile getirerek, "Türkiye'nin problemlerini demokrasi yoluyla çözmesine razı olmamak' demektir. Demokrasi yoluyla çözmediğiniz problemi, nasıl çözeceksiniz. Bugün en güçlü, etkili ve kalıcı problem çözme yolu, demokrasi içinde bulunabilir. Hiçbir problemi, demokrasi dışı yöntemlerle çözüme kavuşturmak mümkün değil" diye konuştu.

'SORUN ÇÖZÜLDÜĞÜNDE YÜZLERİ KIZARACAK'

Ergün, Akil İnsanlar Heyetine yönelik tepkilere ilişkin bir soru üzerine, demokrasi içerisinde en önemli soruna çözüm bulma çabalarını sabote etmeye kimsenin hakkının olmadığını söyledi.

Söz konusu problemin çözülmesi halinde herkesin mutluluk duyacağını anlatan Ergün, şöyle devam etti:

"Ülkemiz, gerçekten de bugün bulunduğu yerin çok daha ileri bir noktasında bulunacak. Bu problem çözüldüğünde bunları yapanlar, mahcup olacaklar. 'Biz niye buna engel olmaya çalıştık' diye eminim yüzleri kızaracaktır o gün. 'Keşke biz de destek verseydik' diye mahcup olacaklar. Çünkü bu problem çözülecek."

Ergün, sorunun çözümü için bugün izlenen yolun, en doğru, en etkili yollardan biri olduğuna vurgu yaparak, "Problemler, demokrasi içerisinde kalıcı ve köklü bir çözüme kavuşabilir. Onun için yanlış yaptıklarını görmeleri lazım. Herkes çözüme katkı verecek bir anlayışa sahip olursa daha doğru bir istikamete yönelmiş oluruz" şeklinde konuştu.