BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

İmralı canisi Öcalan serbest bırakılacak!

MHP Kurultay'ında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli ' sözde Kürt sorunu' başlığı altında çarpıcı açıklamalarda bulundu...

Abone ol

iNTERNETHABER.COM MHP'nin 10. Olağan Kongresi'nde Devlet Bahçeli kürsüye çıktı ve yaklaşık 2 saat süren bir konuşma yaptı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Türkiye'nin gündeminde olan Kürt sorunu hakkında hükümet ve muhalefeti çok ağır dille eleştirdi. Bahçeli AK Parti'nin bu sorunuz çözümü sırasında Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılacağı iddiasında bulundu.

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları;


KONGREDEN İLGİNÇ NOTLAR

1216 delegenin oy kullanacağı kurulyat için yaklaşık Parti merkezine yaklaşık 950 gazetecinin akredite olduğu belirtildi.

mhp-10.-olagan-kurultayi-fotograflar.jpg 

BAHÇELİ'NİN POSTERLERİ YOK

Bahçeli salona posterlerinin asılmamasını istemişti. kurultay da sadece atatürk ve alparslan'ın posterleri yer aldı

SLOGAN SAVAŞI

Genel Başkan adayı Koray Aydın'ı destekleyen partililer Bahçeli ile özdeşleşen ' devlet'in başına devlet geçecek' sloganını 'devletin başına koray geçecek' şeklinde değiştirerek slogan attı.

devlet-bahceli.jpg 

TUĞRUL TÜRKEŞ

Divan Başkanı seçilen Tuğrul Türkeş konuşmasının başında 'babamın partisinin kurultayı'na hoş geldiniz' sözleri salondaki partililer tarafından büyük alkış aldı

BAHÇELİ'NİN KONUŞMASI 2 SAAT SÜRDÜ

Devlet Bahçeli'nin salonda yaptığı konuşma yaklaşık 2 saat sürdü. Bahçeli'nin konuşması sırasında kurultay'da görevli olan bazı genç yaştaki partililer yorgun düşerek uyudular. 

 devlet-bahcelinin-ettirdigi-dua.jpg

Bugün Ankara'da üç hilal ayağa kalkmaktadır. Millet üzerine düşen sorumluluğun her zaman idrakinde olmuş MHP'nin bu büyük buluşmasını nasip eden yüce Allah'a şükrediyorum.

Türk milleti sensiz asla diyen vatansever milli vicdanlar başkentte bir araya geldi. Varım, var olacağım, birim bir kalacağım diyen millet evlatları Ankara’ya ulaştı. Yenilmedim, yenilmeyeceğim, yıkılmadım, yıkılmayacağım, düşmedim ve düşmeyeceğim diyen millet sevgisi Ankara’da buluştu.

KAN İÇENLERE İNAT BURADAYIZ

Milliyetçi hareket varsa çareler tükenmiş değildir. BOP eşbaşkanına, yanına aldığı ihanet arkadaşlarına, kan içen vampirlere inat biz buradayız ve tüm fedarkarlığı yapmaya hazırlıyız. Ben bu gücümüz sizden alıyorum. Çoşkunuz heyecan katıyor.

SİZ EĞİLMEZ BAŞSINIZ

Siz eğilmez baş, bükülmez bilek oldunuz. Güçlükleri sinenizde erittiniz. Bunlardan dolayı Türk islam ruhunu Ankara'ya mühür gibi vurdunuz. Sizlerin güç ve ilhamla hasretini yüreğinde taşıdığımız Türk ve İslam ruhuna burdan selam olsun.

Türk jeopolitiğinin derinliği hala insalık için bir umuttur. Türk birliği can simiti olmaya adaydır. Biz bunun için varız. Bu muhteşem toplantımızdan Türk dünyasının mesajlarını buraya getiren misafirlerimize hoşgeldiniz diyorum.

AK PARTİ CANİLERİ ALKIŞLASIN

AKP zihniyeti Barzani ile gurur duymuştu. Bu nedenler AKP tercihini yapmıştır. Karanlık seçimleriniz milletimizin gözü önünde vermniştir. Onların gururu Mehmetçiğimizin kanını akıtan peşmergelerdir.

Varsın AKP Barzani ile övünsün, Başbakan şeref kartını İmralı'ya gömsün siz bunların hiç birine bakmayın. Türk milletinin gurur tablosunda yer alan fertler bu salonda ve aramızdadır. AKP'den en önemli farkımız budur. AKP canileri alkışlasın bizlere sizlerin duaları yeter.

AKP Habur'da teröristleri karşılasın biz Mehmetçiliği karşılayalım yeter. AKP'nin gururu müslüman kanı döken işgalcilerdir.

BİZ KAYBEDEN MEDENİYETİN ÇOCUKLARIYIZ

'Türk milleti sensiz asla' hukukunu MHP savunacak. Milletçiliğimizin ilkeleri bunları emretmektedir. Sahip olduğumuz ülkülerimiz, kullnacağı yegane zemindir.

Tarih bizim için paha biçilmezdir. Yalnızca dünle oyalanarak, mazi ile yetinerek kendini tekrarlayan anlayış bizi kaygılandırmalıdır. Dündar Teşer Bey'in "biz kaybedilen medeniyetin çocuklarıyız. Bunu kuracak olan sizlersiniz sözlerinin" anlamını da burada aranmalıdır.

OKYANUS ÖTESİ İKTİDAR

Ülkücü; Türk miletinin umududur, Türkçe duyan, Türkçe seslenen ve Türkçe bakandır. Ülkücü

Bosna'da yıkılan ve yakılan hayallerin tamircisidir. Ülkücü, vefanın ve vicdanın ağırlık merkezidir.

Kendimiz olarak, kendimiz kalarak düşüncelerimizden ayrılmadan iktidar olabileceğimizi göstereceğiz. Okyanus ötesine tutunmadan, iktidara ulaşılacağını dosta, düşmana göstereceğiz. Ülkücü Cumhurbaşkanı, ülkücü Başbakan, ülkücü Meclis Başkanının aynı anda bulunması ve eşgüdüm halinde çalışması hayal değildir.

ÖLÜRÜZ DE VATAN TOPRAKLARINI TAKSİMAT ETTİRMEYİZ

Başkalarına benzeme alışkanlığı, milletçiliğe hiç birşey kazandırmayacak. Her şeye rağmen biz yolumuzu 43 yıl önce 9 ışıkla belirledik. 1969'da çizgimizi belli ettik.

Anadolu'nun kaderi bize emanettir. Arkamızda Türk milletinin desteği ile her melaneti yere sereriz. Her çirkefliğin üstesinden geleriz. Ölürüz de milletimizden vazgeçmeyiz. Ölürüz de vatan toprakları üzerinde taksimat yaptırmayız. Ne Mutlu Türküm sözünden de asla ayrılmalıyız.

TÜRKİYE İÇİN 5 KIRILMA NOKTASI

Bugüne anlamak için düne ihtiyaç vardır. Türk milletinin tarihi içinde 5 önemli kırılma yaşanmıştır.

1. 630 yılında Göktürk Kralı'nın Çinlilerle girdiği savaşta mağlup ayrılmasıdır.

2. 1243 yılından Sivas'ta İlhanlı devletinin Anadaolu Selçuklu'yu yenilgiye uğratmasıdır.

3. 1402 tarhinde Timur'un Yıldırım Beyazıt'ı bozgunu uğratmasıdır.

4. 1. Dünya Savaşı'ndan sonra işgal altına alınmasıdır.

5. Yaşadıklarımızdan sonra 3 Kasım 2002 tarihinde AKP'nin iktidarı gelişi Tük milletinin 5. yıkımıdır.

NE DEDİYSEK HAKLI ÇIKTIK

AK Parti'ye sözde Kürt sorununu tanımadan uzaklaşın dedik, haklı çıktık. İmralı'yı siyasallaştırırsanız örgütü yönetir dedik, haklı çıktık. Adaleti siyasallaştırmayın, hukuk devletini yok edersiniz dedik, haklı çıktık. Barzani'ye güvenmeyin, bu hayasızca görüşürseniz oyuncağa dönersiniz dedik. AKP zihniyetine ne dediysek, haklı çıktık.

AHLAKSIZLIĞIN DİBİNE BATMIŞTIR

Türkiye yararına neyi doğru bildiysek onun yanında olduk. Taşın altına elimizi koyduk. Bunun için yeri geldi hükümeti eleştirdik, yeri geldi destek olduk. Vicdanımız rahat.

Kim partimize kuyruk diyorsa ahlaksızlığın dibine batmıştır. Haysiyet fukaralığın çukuruna düşmüştür. Kim CHP, AKP be BDP'nin içine bizi sıkıştırmaya çalışıyorsa aklını kaybetmiştr. MHP tek olarak milletinin yanındadır. Türk milleti sesiz asla sözü buradan beslenmektedir.

Bu uğursuz genein sabahı yakındır. Bu dünyada bu ahlaksızlıklar cevap bulacaktır. Türk milletine yan bakan herkesle hesabımız vardır.

DÜNYA BİZE HARAMDIR

Bizim Türk ve müslüman katilleri ile hesabımız vardır. Soysuzlarla haramzadelerle hesabımız vardır. Bizim şehit kanı döken canavarlarla hesabımız vardır.

Bu hesap görülmeden dünya bize haramdır. Rahatlık bzie uzaktır. Topunu Allah'ın izniyle alt ederiz. Dava arkadaşlarım Türkiye'nin iç ve dış sorunlarımız büyümektedir.

SÖZDE KÜRT SORUNU

Türk milleti ile felakaetin habercisidir. Kürt kökenli kardeşlerimizi sorun olarak gören tespitlere şiddetle karşıyız. Bugün sözde Kürt sorunu etrafında buluşanlar tarihten yoksundur. Olmayan bir sorunu var olarak göstermek çürük temel olduğunu gösteriyor.

Biz beraberce yurdumuzu alçaklara uğratmadı ki biz namus yolunda beraberce can verdik. Şahlanıp ırmaklarımızda kanlarımız karıştı. Türk milleti sensiz asla imzasını naralarla kazıdık. 100 yıldan beri bir arada yaşayan kardeşlerimiz arasında çeşitlilikler olabilecektir. Bu gerçeği anlamakta direnen emperyalistin şu andaki uşakları hak konularında ortalığı velveye veriyor.

Bunlar Türk vatanını bölmeye yönelik hamlelerdir. Bunu hoş görmemiz tabiata aykırıdır. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur. Türk milleti üzerinde oynanan oyunlar vardır. Sözde Kürt sorunu bölücü terörün eylemlerini sakladığı ihanet kılıfıdır.

İMRALI CANİSİ SERBEST BIRAKILACAK

AKP ve gizli ortağı CHP böylesine asılsız bir sorunun arkasına takılmıştır. Düşmanların şu ana kadar yapamadığını yapmaya çalşıyorlar. Bunun adına da çözüm diyorlar. Sözde Kürt sorunu koza gibi örülmektedir. Böyle giderse İmralı canisinin önce ev hapsine sonra da serbest katılmasına izin verilecektir.

Anayasa ile Türklük tasfih edilecektir. Erdoğan'ın çift başlıık şikayeti eyalet isteğine bahane olacaktır. PKK'yı kapsayacak genel bir af çıkarılacaktır. Kürdistan'ın kurulması kaçınılmaz olacaktır.

Bunların karşısında tek güç ise MHP'dir. 3 hilal teslim alınmadıktan sonra hainlikler nefes almayacaktır.

AKP VE CHP UMRUMUZDA DEĞİL

Bize çözüm karşıtı diyorlar. Bırakın desinler. Bizim tarafımızda belli duruşumuzda. Biz allaha bin şükür izziti nefsimizi yitirmedik. AKP ve CHP umrumuzda değildir.

Alayı birlik olsun Allah'ın izniyle hepsine gününü gösteririz. Kürt kardeşlerimin kendi etrafında çevrilecek dolapları farketmeliler. Kardeşlik duygusu tek başına götürülecek bir bağ değildir.

Bugün durum çok ciddidir. Tehdit çok açıktır. Bunun sonucu bölünmüş bir Türkiye'dir. Ya 100 yıllık kardeşlik kurulacak ya da yurdumuz tamamen mahfolucaktır. Buna dur diyecek güç Türk milletidir.