BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,67
HABER /  DÜNYA

Hapishanede iki üniversite bitirdi

Tayland'da uyuşturucu baronu olduğu iddiasıyla ömür boyu hapse mahkum edilen Myanmarlı Shan, hapishanedeki vaktini eğitime adadı ve 2 üniversitede bitirdi.

Abone ol

Shan’ın anlattıklarına göre, herşey bir arkadaşının Shan’ın arabasını ödünç istemesiyle başladı. Shan arkadaşına arabasını verdi ve bir gün sonra evini polis bastı.

Shan ne olduğunu anlamadı ama polislerin sert tavırlarından bir sorun olduğunu anladı. "Arkadaşım benden aldığı arabayla uyuşturucu ticareti yapmaya gitmiş ve araba benim olduğu için bu uyuşturucu halkasının liderinin de ben olduğumu düşünüyorlar" diyen Shan, bu sebepten dolayı müebbet hapse mahkum olmuş Shan'ın iyi halinden dolayı bu cezası 19 yıla kadar düşürülmüş.

Burada geçirdiği süre içerisinde iki üniversite bitiren Shan, şuanda üçüncü üniversitesini okuyor. Shan “Hapishanede 15 yıl geçirdim. 15 yıl önce kendi şirketim vardı ve zengindim, arkadaşlarım vardı. İş arkadaşlarımdan biri geçen gün hastalıktan öldü. 2 arkadaşımı da bir kaç yıl önce idam ettiler. Şimdi ne param var ne arkadaşım var. 4 yıl sonra buradan çıkacağım ama ne yapacağım dışarıda hiç bilmiyorum” diye konuştu.

BENİM SUÇUM MYANMARLI OLMAK

Hapiste geçirdiği 15 yıl boyunca Myanmarlı yetkililerden kimsenin kendisine ulaşmadığını söyleyen Shan, "Benim tek suçum bizi hiç umursamayan öldük mü yaşıyor muyuz hiç düşünmeyen bir ülkenin vatandaşı olmam" dedi. Shan ülkesinin haberlerde hep demokratikleşen büyüyen Myanmar dediklerini ama gerçekte hiç bir değişiklik olmadığını ifade etti.