BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.497,22
HABER /  GÜNCEL

İmam ile müezzinin lojman kavgası

Rize'de imam ile müezzin lojman konusunda tartışınca devreye müezzinin iki oğlu girdi. Çıkan kavgada imamın elmacık kemiği kırıldı.

Abone ol
RİZE’de Dalyan Camii’nin imamı 35 yaşındaki Nur Çakır, lojman kullanımı konusunda anlaşmazlık yaşadığı 65 yaşındaki caminin eski müezzini Alaattin Sarı’nın iki oğlunun saldırısına uğradı. Elmacık kemiği ve kaburgaları kırılan imam tedavi altına alındı.
 
Dalyan Camii imamı Nur Çakır ile aynı camide bir dönem müezzin olarak görev yapan ancak daha sonra başka bir camiye tayin edilen Alaattin Sarı arasında dün lojman kullanımı konusunda tartışma çıktı.

Müezzin Alaaatin Sarı ile lojmanı boşaltırken hasar verdiğini öne süren imam Nur Çakır arasında başlayan tartışma, araya giren vatandaşların müdahalesi ile büyümeden önlendi.

SABAH NAMAZINA GİDERKEN 
 
İddiaya göre bu sabah camiye giden imam Nur Çakır, müezzin Alaaattin Sarı’ nın oğulları Z. Sarı ile A. Sarı’nın saldırısına uğradı. Elmacık kemiği kırılan, kaburgalarında ise çatlaklar oluşan Nur Çakır, Rize Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Olaydan sonra imam Çakır’ın şikayeti üzerine Z. Sarı ile A. Sarı gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.