BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,75
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

İmam hatipte okumadık, terörist de olmadık

"İmam hatip okullarından terörist yetişmediği için mi imam hatip okullarını?" diyen Başbakan Erdoğan'a Gürsel Tekin'den cevap.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını eleştirerek "İmam hatip lisesinde okumadık, terörist de olmadık." dedi.

TV 8'e konuk olan Tekin, "Maalesef biz çok enteresan bir ülke olduk. AKP öyle bir noktaya getirdi ki. Sayın Başbakan'ın bugün bir açıklaması var: 'İmam hatipler kapandı, teröristler yetişti.' valla ben İmam hatip lisesinde okumadım, okuyanlardan daha fazla din konusunda hassas olduğumu ifade edebilirim. Terörist falan da olmadık. Böyle bir mantık, böyle bir Başbakan tavrı olabilir mi?" diye konuştu.

Ana muhalefet lideri olarak Kılıçdaroğlu'nun Afyonkarahisar'da yaşananların uzmanı olmadığına dikkat çeken Tekin, kendilerinin iddiaları söylediğini ifade etti. Muhalefetin görevinin iddiaları söylemek olduğunu hatırlatan Tekin, doğru olup olmadığının cevabını da iktidarların vereceğini belirterek iktidarların birilerine hakaret etmek için olmadığını vurguladı.

"PATLAMA DEĞİL KAZA İSE DAHA VAHİM"

Tekin, şöyle devam etti: "Ayamama Deresi patladı, dere patlarken rapor 6 ay sonra çıktı. Ama burada stratejik, yarı olası savaşa girebileceğimiz cephanelikte patlama oluyor. Böyle stratejik bir yerde patlama oluyor, sabah vali çıkıp kaza diyor. Sonra ormanla ilgilenmeyen Orman Bakanı çıkıyor kaza diyor. Uzmanlar buranın çok stratejik bir yer olduğunu ve suikast olmasının yüksek ihtimal olduğunu söyledi. bunların üzerine Genel Başkanı açıklama yaptı. Bu iddiaların araştırılması gerektiğini söyledi. Başbakan bunu kabul etmiyor. Bu kaza ise daha vahim. Orası zabıta kulübesi mi, lütfen yapmayın!"

"SAVAŞA KARŞI ÇIKMAK ESEDCİLİKSE BEN ESEDCİYİM"

CHP'nin Suriye politikasına yönelik eleştirilere de cevap veren Tekin, "Savaşa karşı çıkmak, barış, kardeşlik, özgürlük istemek Esedcilik ise evet ben Esedciyim. Başbakan 2010 yılında Gaziantep’teki bir konuşmasında: 'Suriye ile ortak kültürümüz var, aramıza bir düşmanlık tohumu ektiler ve bu tohumu ortadan kaldırdık. Esed kardeşimizle bu sorunu çözdük' diyor. Sayın Başbakan sonrasında kardeşlik ne oldu? Kardeş kötü çıkınca idam mı edelim?" diye konuştu.