BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.307,76
HABER /  GÜNCEL

İlker Başbuğ'dan paralel yapı açıklaması

Silivri Cezaevi'nde hükümlü bulunan Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi, İlker Başbuğ'un tahliyesinin yolunu açan önemli bir karar verdi. Tahliye için umudu artan Başbuğ'un açıklamaları ise gündeme bomba gibi düşecek.

Silivri Cezaevi'nde Takvim gazetesine konuşan Başbuğ, "Paralel yapı tehlikesi bizim mağduriyetimizden daha öncelikli bir konu" dedi ve ekledi:

"Bizim de yanlışlarımız oldu. Cenazelere gidilir, namaz kılınmazdı."

Türk Silahlı Kuvvetleri'yle (TSK) ilgili eleştiriler de yapan Başbuğ, şu açıklamalarda bulundu:

KURALLAR VAR AMA...

* BİZİM DE YANLIŞLARIMIZ OLDU: Özeleştiri yapmamız lazım. Cenazelere gidilir, namaz kılınmaz. Orada, kenarda öyle durulur. Yazılı olmayan bir kural var sanki. Bizim de yanlışlarımız oldu. Orduevlerine, askeri tesislerde yapılan düğünlere, davetlere başörtülü ve sakallıların alınmaması konusu. Her ordunun kuralları var. Mesela Amerikan ordusunun tesislerine blue jeanle giremezsiniz. Yemin törenlerine alınmama konusuna cevap veremem. Hatadır. Kabul ediyorum bunu. Ertesi gün o çocuk şehit olunca, aynı hanımefendinin elini öpüyorsunuz"

ANAYASA MAHKEMESİ'NDEN İLKER BAŞBUĞ KARARI... TIKLAYIN

* TSK'YA DİNSİZ KAMPANYASI: 14 Nisan 2009'da Harp Akademileri'nde kapsamlı bir konuşma yaptım. "Din toplum için önemli. Ordu peygamber ocağı. Dinin önemini yadsıyamayız" dedim. Ancak yıllardır Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üst kademesi dinsiz, dine karşı gibi bir algı yaratılmak istendi. Silahlı Kuvvetler buna etkin şekilde karşılık veremedi. Bu kampanyaya en etkin duruş sergileyen benim. TSK hiçbir zaman dine karşı olmadı. Biz, istihbarat raporlarıyla falan, insanları dini inanışları nedeniyle ayrıştırmadık.

İLKER BAŞBUĞ KARARINDAKİ BÜYÜK EKSİK... TIKLAYIN

MİLLİ ORDU VURGUSU

* ETNİSİTE TEHLİKELİDİR: Ben 'milli ordu'yu çok önemsiyorum. TSK milli ordu vasfını yitirirse olumlu sonuç doğurmaz. Atatürk, 29 Ekim 1938'de son mesajını, Türk milletine değil Silahlı Kuvvetler'e vermiştir. O mesajında da milli ordu vurgusu yapmıştır. 'Milli ordu'dan kasıt', milletin ordusudur. Milleti temsil eder. Bütün yapıların, Hakkari'den Edirne'ye kadar, herkesin orada olması lazım. 'Milli ordu'yla savaşanla ben savaşırım. 'Milli ordu'da, etnisite olmayacak. Din, mezhep farklılığı gözetilmeyecek. Bu etnisiteden daha farklı. Bu, Türkiye için çok hassas bir konu.Mesela ben, "Şaban Arslan Alevi mi Sünni mi" dersem, bu çok tehlikeli bir yaklaşım olur.

SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDER: İlker Başbuğ, paralel örgüte de değindi. "Kumpas kapsamında mağdur edilen yüzlerce, binlerce insan var. Paralel yapı tehlikesi bizim mağduriyetimizden daha önemli" dedi ve ardından da yolsuzluk iddialarını değerlendirdi:

"Efendim, yolsuzluk iddiaları var... Yolsuzluk varsa elbette üzerine gidilsin. Ancak seçimle gelen iktidar seçimle gitsin. Seçim dışı manevralarla iktidardan uzaklaştırma girişimleri darbeye girer. Ayrıca TSK da liyakata dayalı sistemi bir kenara bırakmalı. Askerler, siyasi iktidardan beklenti içine girmemeli."

İLKER BAŞBUĞ'UN TALİHSİZLİĞİ Mİ? ŞİMDİ NE OLACAK TIKLAYIN

ÖZGÜRLÜK İÇİN İLK ADIM ATILDI

Tarihler 5 Ocak 2012'yi gösterdiğinde Türkiye'de bir ilk yaşandı! Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, "Terör örgütü üyeliğinden" tutuklandı. Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 5 Ağustos 2013'te kararını verdi.