BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MEDYA

Derya Sazak Demirören'in ağlamasını anlattı

Milliyet'in eski Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak'tan son kaset için bomba bir ifşaat geldi. Sazak, Demirören'in ağladığını doğruladı.

Abone ol
İNTERNET HABER - Başbakan Erdoğan'ın, Demirören ile yaptığı iddia edilen telefon görüşmesine ilk tepki Milliyet'in eski Genel Yayın Yönetmeni Derya Sazak'tan geldi.

Artı 1'de Can Dündar'ın sorularını cevaplayan Sazak, Erdoğan Demirören'in ağladığını doğruladı.
 
Sazak, Erdoğan' ın kendisi için söylediği sözlere tepki göstererek, 'Başbakan'ın, benim ve muhabir arkadaşlarım  hakkında söyledikleri çok ayıp ve insafsızca. Biz sadece İmralı'daki konuşmanın notlarını yayınladık, notların hepsi de doğru çıktı, biz orda süreci kesintiye uğratmadık. Ben Başbakan'ı dinlerken onun adına bile utandım. Dün Aydın Doğan hakkında tapeler çıktı, bugün Demirören hakkında. Yönetim artık rayından çıkmıştır' dedi.
 
HAYATIMDA İLK KEZ AĞLADIM DEDİ

Derya Sazak'ın  "Canlı Gaste" programında Can Dündar'a yaptığı açıklamalar şöyle:
 
"Aslında bir tarafı ile İmralı tutunakları yayımladığımız gün Erdoğan'ın, Demirören'i uçaktan aradığını duymuştum. O da ertesi gün o gelip hayatımda ilk defa dün ağladım demişti.
 
Bunu öğrendiğimde sayın başbakana haber yolladım. 'Yaşı başı ileri, şekeri, var, ağladım diyor, ölümcül şeyler bunlar. Yarın ona bir şey olursa çıkar hepsini açıklarım' dedim.

Bu hakaretleri duymak, ayıp ve utanç verici. Biz ne yaptık ki? Bu notları yayınladık. Bunlar virgülüne kadar doğru çıktı.

ERDOĞAN'IN DEMİRÖREN'İ AĞLATTIĞI SES KAYDI (TIKLAYIN)
 
BAŞBAKAN ADINA UTANDIM

Bu nasıl bir gazetecilik. Bu nasıl bir siyaset. Ben başbakanın bu sözlerini dinlerken onun adına da utanıyorum. Ayıp bir şey.
 
Hiç bir başbakan gerçekleri yazan gazetecilere böyle bir hakaretler yağdırmaz.
 
Geçen gün de Aydın Doğan hakkında mahkemede ceza aldırma yönünde müdahaleleri var.
 
9 aydır çalışmıyorum. Bu baskıların sonunda çalışmıyorum. Böyle kan davası mantığı ile nasıl bu yapılır anlamıyorum. Bir yandan 2007 sonrasını hatırlayalım. Buna en büyük destek veren bizleriz.
 
Toplumsal belleği felç ediyorlar. Ama gerçek yüzleri çıkıyor ortaya.
 
Başbakanlara yakın oldum. Cumhurbaşkanlarına yakın oldum. Böyle bir şey görmedim.  Burada dostane olmayan ağır bir düşmanlık var.
 
Bunun neresi sabotaj. Bunda aykırı ne var ki?  
 
Umarım doğru değildir."