BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,90
ALTIN 2.441,84
HABER /  GÜNCEL

İlker Başbuğ ifadeye çağrıldı

İnternet Andıcı Davası kapsamında hakkında soruşturma başlatılan Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ifadeye çağrıldı.

Abone ol

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ,"İnternet andıcı soruşturması" kapsamında'şüpheli' sıfatıyla ifadeye çağrıldı.

Savcılık Başbuğ'un 5 Ocak Perşembe günü adliyede olmasını istedi.

MAHKEMEDEN SAVCILIĞA "SUÇ DUYURUSU" GİBİ YAZI

İnternet Andıcı davasına bakan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, sanık savunmalarında ve belgelerde adı geçen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunarak gereğinin yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılmasını kararlaştırmıştı.

Mahkemenin, 30 Aralık 2011'de aldığı karar doğrultusunda dün Başbuğ ile ilgili İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca "internet andıcı" iddialarına ilişkin olarak soruşturma başlatıldı.

"ŞÜPHELİ" SIFATIYLA İFADE VERECEK

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Başbuğ'a bugün tebligat gönderildi. Gönderilen tebligatta, Başbuğ 5 Ocak Perşembe günü 'şüpheli' sıfatıyla ifade vermesi için Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne çağrıldı.

SANIKLAR ONU İŞARET ETMİŞTİ

İnternet Andıcı davasında sanıklar, davaya konu olan sitelerin İlker Başbuğ'un bilgisi dahilinde faaliyet yürüttüğü yönünde ifade vermişti.