BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.401,82
HABER /  GÜNCEL

İlk üç gün veliye bayram

Okullar açılıyor. Trafik nasıl olacak? Taksiciler ve İETT'den iyi haber var.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Saraçhane’deki başkanlık binasında düzenlediği basın toplantısında, 2007-2008 eğitim öğretim yılının başlaması öncesinde İstanbul ulaşımında alınan tedbirleri açıkladı.

Bu yıl da memurların okulların açıldığı ilk hafta mesaileriyle ilgili değişiklik yapıldığını belirten Topbaş, "Okulların açıldığı hafta memurlar mesaiye saat 09.00’da başlayacak. Bu da bir rahatlık getirecektir" dedi.

Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME olarak eğitim saatleri ile diğer mesai saatlerinin ayrıştırılması konusunda bir çalışma yaptıklarını da dile getirdi.

Kadir Topbaş, "17, 18 ve 19 Eylül günlerinde 06.00-10.00 ve 16.00-20.00 arasında İETT, özel halk otobüsleri, vapurlar, deniz motorları, metro ve hafif metro ücretsiz olarak hizmet verecek" diye konuştu.

TAKSİCİLERİN FEDAKARLIĞI

İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Yardımcısı Mustafa Silahyürekli’nin bir öneride bulunduğunu ve bir fedakarlık yaptığı ifade eden Topbaş, "Taksiler 17, 18 ve 19 Eylül günlerinde pik saatlerde sabah 06.00-10.00 ile öğleden sonra saat 16.00-20.00 arasında, yanında velisi olan ve olmayan öğrencilere yüzde 50 indirim yapacaklar" dedi.

Topbaş, İstanbul’un bir şantiye şehri kenti haline dönüştüğünü anımsatarak, bu çalışmaları yılın 2 ya da 3 ayına hapsetmeleri halinde çalışmaların 15-20 yıl da bitirilemeyeceğini, mecburen gece gündüz demeden çalışmaları hızla sürdürdüklerini söyledi.

Ayazağa’da bir köprü açılışıyla ilgili 10 günlük süre verdiklerinde bazı bilim adamlarının bunun yetişmesinin mümkün olmadığını iddia ettiklerini, ancak bu çalışmayı 8 günde bitirdiklerini ve açılışın yapıldığını anlatan Topbaş, sözlerine şöyle devam etti:

"Eğitim hayatını etkileyecek noktalardaki şantiyelerimizi eğitim yılının başlamasıyla durduruyoruz, daraltıyoruz ya da küçültüyoruz. Tabi ki devam etmesi gereken saatlerde çalışmalar devam edecek. Büyük şantiyeler daha derli toplu çalışacak. Bu konuda müteahhitlerimizin hassasiyet göstereceğine inanıyorum. İstanbul’un birçok noktasında kavşak ve yol çalışmaları devam ediyor. Tabi ki çalışmalar bittikçe trafiğin nasıl rahatladığını, tüm İstanbullular yaşadıkça görmekteler."

İETT’DEN EK SEFERLER

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, yine geçen yıl olduğu gibi ilk bir hafta İETT’ye 800 ek sefer koyulacağını, kış tarifesine geçen İDO’nun da ek seferler düzenleyeceğini belirtti.