BIST 9.916
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.442,92
HABER /  GÜNCEL

Taksiciler no panik

Taksicilerin can güvenliği konusunda yen ibir adım. Antalya'da deneniyor.

Abone ol

Türkiye'de ilk kez Antalya'daki taksilerde kullanılacak 'panik butonu' ile taksici esnafı olası risk durumunu emniyet güçlerine bildirebilecek. Polis, DPL teknolojisi ile taksileri uydudan takip edebilecek.

Antalya Şoförler Odası ile özel bir firma tarafından yürütülen çalışma kapsamında 8 Eylül Cumartesi günü Antalya'da taksilere panik butonu yerleştirilecek.

Antalya'nın taksicilere yönelik gasp olaylarında ilk sıralarda yer aldığı belirtilen açıklamada, Antalya Şoförler Odası'nın taksicilerin ve yolcuların can güvenliğini sağlamak amacıyla başlattığı çalışmaların tamamlandığı vurgulandı.
Taksilerin uydudan takibini sağlayan DPL (Digital Powerline) teknolojisinin Türkiye'de ilk kez Antalya'da kullanılmaya başlanacağı belirtilen açıklamaya göre, 'panik butonu' ile taksiciler, olası risk anında durumunu polis merkezine bildirebilecek.

Açıklamada, kurulan sistemle taksici esnafı ve turistlerin güvenli şekilde yolculuk yapabilecekleri sistemin önümüzdeki günlerde düzenlenecek tatbikatla kamuoyuna tanıtılacağı kaydedildi.