BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,94
ALTIN 2.436,65
HABER /  SPOR

İşte bedava bilet sistemi

Sadece Beşiktaş değil diğer kulüpler de bu bataktan çıkamıyor.

Abone ol

Beşiktaş'ın etkili tribün grubu Çarşı'daki iç hesaplaşma sonunda işlenen cinayetin perde arkasında bedava bilet, tribün liderliği ve yönetim üçgeni bulunuyor.

Çarşı grubunun etkin isimlerinden Ferdi Arslan'ın öldürülmesiyle ortaya çıkan son durum yalnızca Beşiktaş'ta değil öteki büyük kulüpler Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzon'da da yaşanıyor.

Ferdi Arslan'ın ölümüne yol açtığı iddia edilen bedava bilet sistemi şöyle işliyor. Kulüp yönetimleri, tribün liderlerine tribün kapasitesine göre belli bir sayıda bedava bilet veriyor. Bu bazen kombine kart bile olabiliyor.

Örneğin; 300 kombine kart alan bir lider bunun yaklaşık 100 kadarını kendisine yakın kişilere veriyor. Kalan 200 bilet ise her maç öncesi satılıyor. Maça biletsiz geldiğinizde tribün raconunu biraz biliyorsanız, bu kişilere bilete ihtiyacınız olduğunu duyuruyorsunuz.

İhtiyaç duyulan sayıda kombine kart ulaştırılıyor. Bilet fiyatı, talep çoksa rayicin üzerinden değer buluyor. Kombine kart da ya içeri girer girmez, ya da maç çıkışında (lider sizi iyi tanıyorsa hafta içine de kalabilir) iade ediliyor.