BIST 9.916
DOLAR 32,43
EURO 34,78
ALTIN 2.433,16
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bir CDde İstanbul

İstanbul şarkıları bir CD'de toplandı. İstanbulseverler beğenerek dinleyecek.

Abone ol

'İstanbul Şarkıları' olarak bilinen 24 eserden oluşan ve pop, rock, jazz, senfonik, folklorik, alaturka fantezi formatıyla vokalli ve enstrümanlı tarzda İstanbul İl Özel İdaresi'nce yeniden hazırlatılan CD serisi tanıtıldı.

İstanbul Arkeoloji Müzesi Bahçesi'nde gerçekleştirilen tanıtım gecesinde konuşan İstanbul Valisi Muammer Güler, müzik zenginliğinin mutlaka geleceğe taşınması ve korunması gerektiğini söyledi.

İstanbul şarkılarının özüne dokunmadan, her müzik zevkinden insana göre ayrı ayrı pop, rock, jazz, senfonik, folklorik ve alaturka fantezi tarzda tekrar düzenlendiğini belirten Güler, şarkıların turistler tarafından dinlenebilmesi için enstrümantal olarak da seslendirildiğini dile getirdi.

CD'lerin çok düşük maliyetle hazırlandığını belirten Güler, "Şarkıları çok tanınmış sanatçılara da okutabilirdik ama çalışmanın geride kalmasını istemedik" dedi.

Vali Güler, CD'lerden 180 bin adet basıldığını ve şarkıların Valilik ile İl Özel İdaresi'nin internet sitesinden de indirilebileceğini söyledi.

İstanbul Şarkıları CD'sinin prodüktörlüğünü üstlenen Ahmet Özden de şarkıları seçerken 6 ayrı müzik tarzında yorumlanabilirliklerini göz önünde bulundurduklarını belirterek, İstanbul şarkılarının yeni düzenlemeleriyle genç nesiller tarafından da dinlenebileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Ahmet Özden ve Orkestrası, aralarında "AdaSahillerinde", "İstanbul İstanbul Olalı" ve "Beyoğlunda Gezersin" gibi parçaların bulunduğu 24 şarkıyı 6 ayrı tarzda seslendirdi.